Antena Meniu Search
x

Tragediile oamenilor de fotbal! Accidentele care le-au schimbat viaţa

Silviu Lung, 57 de ani, a fost implicat, ieri, într-un grav accident de circulaţie. Lumea fotbalului a fost zguduită de multe ori în urma unor accidente de maşină.

Silviu Lung, 57 de ani, a fost implicat, ieri, într-un grav accident de circulaţie, în urma căruia un bărbat de 41 de ani a decedat! Vinovat de producerea accidentului este fostul mare portar, care, încercând să depăşească, a intrat pe contrasens cu maşina sa Mercedes şi a lovit în plin un autoturism marca Renault.  

Acum, poliţiştii îi vor deschide lui Lung dosar penal pentru ucidere din culpă!

Lumea fotbalului a fost zguduită de multe ori în urma unor accidente de maşină. Cei mai mulţi au scăpat cu răni minore, dar alţii au rămas cu sechele sau chiar şi-au pierdut viaţa!

1. Anton Doboş, fost internaţional şi jucător la Steaua şi Dinamo, a fost la un pas de moarte în vara lui 2008! Doboş a adormit atunci la volan, iar maşina pe care o conducea s-a izbit de o basculantă care staţiona pe marginea drumului! Fostul preşedinte al lui U Cluj nu purta centura de siguranţă, astfel că în momentul impactului s-a lovit puternic la cap. A suferit un hematom pe creier, iar medicii îi dădeau şanse minime de supravieţuire. A fost operat pe creier şi a reuşit să-şi revină, chiar dacă imediat după operaţie a avut pierderi de memorie.

2. Cazul fotbalistului Cezar Dinu, fost fotbalist la Rocar, Dinamo sau Astra, este unul trist. În 2003, a fost implicat într-un grav accident rutier. El se afla pe locul pasagerului din dreapta şoferului, iar maşina a fost distrusă în proporţie mai mare de 60%. A fost transportat de urgenţă la spital, s-a aflat în comă profundă timp de trei săptămâni, apoi a decedat din cauza unui stop cardiorespirator . Avea doar 27 de ani!

3. Un alt caz groaznic s-a petrecut în 1999. Mario Bugeanu, fost fotbalist la Rapid, a decedat în maşina personală. Nu în urma unui accident auto, ci în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Bugeanu şi prietena sa, Mirela, au fost găsiţi decedaţi de tatăl fotbalistului într-un garaj din apropierea locuinţei acestuia. Fata se afla pe bancheta din spatele maşinii, iar Bugeanu a fost găsit lângă autoturism, ambii fiind dezbrăcaţi. Automobilul BMW era pornit, iar uşile garajului din beton erau închise, astfel că nu a existat aerisire! Bugeanu avea doar 24 de ani!

4. Un alt accident tragic s-a petrecut în 2001. Ovidiu Iacov, fotbalist la Steaua, avea doar 20 de ani când maşina sa, un Volkswagen, s-a izbit violent de un parapet în apropiere de Târgovişte. Poliţiştii au spus la acea vreme că Iacov era băut la volan şi circula fără permis. El şi prietena sa, care stătea pe scaunul din dreapta şoferului, au murit. Alţi trei prieteni, aflaţi pe bancheta din spate, au scăpat cu răni uşoare.

5. Pe când juca la Dinamo, fundaşul Adrian Iordache a fost implicat într-un accident rutier bizar. În septembrie 2004, la ora 5:00 dimineaţa, Iordache venea de la Piteşti la Bucureşti pe autostradă. Conducea un Cielo, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ. A chemat poliţia pentru a-i tracta maşina, iar aceştia au descoperit în şanţ şi un bărbat de 40 de ani, decedat! Conform relatărilor presei de atunci, Iordache ar fi avut o alcoolemie de 0,2 la mie, dar fotbalistul a declarat că nu el l-a omorât pe acel bărbat. Ulterior, poliţia nu a deschis nici o acţiune în instanţă, astfel că Iordache a scăpat basma curată.

6. Mircea Lucescu a fost implicat şi el într-un accident de circulaţie în ianuarie 2012. Atunci, antrenorul lui Şahtior Doneţk circula la volanul unei maşini de teren Kia Sotento pe bulevardul Vasile Milea din Bucureşti. A încercat să vireze la stânga, peste linia de tramvai, pentru a intra în complexul Politehnică. A fost lovit de un tramvai, iar maşina a fost aruncată pe contrasens, unde a fost izbită de un alt autoturism. Il Luce a avut o contuzie pulmonară la lobul inferior drept, coaste fracturate şi sânge în cavitatea pleurală, el fiind operat la Spitalul Municipal.

7. Tot în ianuarie 2012, maşina lui Tibor Selymes, fost internaţional şi fotbalist la Dinamo, a fost implicată într-un accident auto. Autoturismul de teren BMW X5, care era condus de iubita acestuia, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Hyunday în care se aflau patru militari cu vârste între 20 şi 35 de ani. Toţi patru au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul din Braşov. Unul a fost externat în aceeaşi zi, doi dintre ei au suferit fracturi la membre, cap şi torace şi au rămas internaţi, iar cel de-al patrulea a fost rănit grav la cap, fiind operat!

8. În vara lui 2013, Gualberto Mojica, fotbalist pe atunci la Petrolul Ploieşti, a fost implicat într-un grav accident de circulaţie în ţara natală, Bolivia. Mojica se afla în stare avansată de ebrietate şi conducea cu viteză, astfel că nu a mai putut controla maşina şi a intrat într-un cap de pod. Mojica s-a ales cu numeroase răni la nivelul feţei şi a avut nevoie de îngrijirea medicilor. Poliţia i-a suspendat permisul pe o perioadă de un an, plus o amendă usturătoare. 

9. Cristi Bud, atacantul lui Gaz Metan, a fost aproape de moarte în octombrie 2013. Aflat la volanul unui BMW, fotbalistul de 28 de ani se afla pe drumul naţional 14 A, în apropiere de Târnăveni, şi circula în spatele unui TIR. Tir-ul din faţa sa s-a ciocnit frontal cu un altul, astfel că Bud a fost nevoit să tragă de volan şi să iasă în decor pentru a evita impactul cu maşinile de mare tonaj. S-a ales doar cu dureri la o mână şi cu autoturismul BMW avariat.

10. În ianuarie 2012, Evenimentul Zilei dezvăluia în urma unei investigaţii un tragic accident auto în care a fost implicat Răzvan Lucescu în 1991. Jurnaliştii evz susţin în reportaj că într-un accident provocat atunci pe DN1, maşina familiei Lucescu a lovit o fată de 23 de ani, Georgica Miu, care a decedat pe loc. Oficial, la volan s-a aflat Ana Maria, soţia lui Răzvan Lucescu, însă reporterii evz au aflat de la martorii oculari că de fapt Răzvan a coborât de la volan după impact!

Sursa foto: gds.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » Tragediile oamenilor de fotbal! Accidentele care le-au schimbat viaţa