Antena Meniu Search
x

Record mondial de viteză stabilit pe Transfăgărăşan de un pilot de raliu

S-a scris istorie pe Transfăgărăşan! Unul dintre cei mai faimoşi piloţi de raliuri din lume a doborât recordul mondial de viteză pe cel mai periculos şi frumos drum al României. A parcurs în mai puţin de 41 de minute cei 84 de kilometri de şosea pe cât de sinuoasă, pe atât de spectaculoasă.

Vezi și

S-a scris istorie pe Transfăgărăşan! Unul dintre cei mai faimoşi piloţi de raliuri din lume a doborât recordul mondial de viteză pe cel mai periculos şi frumos drum al României. A parcurs în mai puţin de 41 de minute cei 84 de kilometri de şosea pe cât de sinuoasă, pe atât de spectaculoasă. Iar reuşita lui face deja înconjurul lumii.

Viteza şi precizia, curajul şi pericolul fac din condus o artă pe Transfăgărăşan. Britanicul Mark Higgins a cucerit cel mai faimos drum al ţării noastre, într-o cursă la înălţime, care a început  din satul Cârtişoara. Cu o viteză ameţitoare, a străbătut şoseaua sinuoasă din Munţii Făgăraş şi a stabilit un nou record: 84 de kilometri, parcurşi cu o maşină de raliu  în 40 de minute și 58 de secunde. 

"Să conduci o asemenea maşină pe acest drum spectaculos, pentru mine e fantastic. Am călătorit în toată lumea, am alergat la raliuri în toată lumea şi cred că acest drum are câte ceva din fiecare pe o singură distanţă. Provocarea a fost vremea", spune pilotul Mark Higgins.

De trei ori campion de raliu în Marea Britanie, Higgins este unul dintre piloţii care făceau spectacol la Top Gear, emisiunea care a făcut celebru în lume Transfăgărăşanul, în urmă cu 9 ani.

Pentru stabilirea noului record de viteză a fost nevoie de trei zile de teste pe Transfăgărăşan. Maşina folosită de Higgins este un bolid modificat, cu şase sute de cai putere.

În timpul curselor, Transfăgărăşanul a fost închis traficului public. Dar asta nu i-a deranjat pe cei veniţi să vadă spectacolul auto.

Transfăgărăşanul traversează de la nord la sud Munții Făgăraș şi are o lungime de 151 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Record mondial de viteză stabilit pe Transfăgărăşan de un pilot de raliu