Antena Meniu Search
x

Foto Dispozitivul care poate opri răspândirea Covid-19 în spații închise. Prototipul avertizează când în încăpere se află cineva infectat

Cercetătorii chilieni au refăcut un model de detector de dioxid de carbon pentru a avertiza asupra riscului de a contracta COVID-19 în spații închise. Prototipul măsoară poluarea aerului într-o cameră cu mai multe persoane, aici fiind inclus și coronavirusul, dacă cineva ar fi infectat, deoarece se știe că circulă prin vapori expirați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.06.2021, 10:18

Dispozitivul, care nu este încă de vânzare, încarcă date în cloud și emite o alertă audio dacă ventilarea este insuficientă, ceea ce ar putea duce la transmisiile COVID-19.

Dispozitivul poate fi adaptat să detecteze coronavirusul

Detectorul, dezvoltat de Centrul pentru Modelare Matematică și Centrul de Excelență în Astrofizică și Tehnologii din cadrul Universității din Chile, este deja testat în campusurile universitare din țara sud-americană.

Dispozitivul care poate opri răspândirea Covid-19 în spații închise. Prototipul avertizează când în încăpere se află cineva infectat

Pe acelaşi subiect

„Dacă vă aflați într-un loc care nu are combustie, singura sursă de CO2 sunt oamenii”, a declarat într-un interviu Ricardo Finger, inginer electricist la Universitatea din Chile, scrie Reuters.

"Dar dacă măsurați cantitățile de CO2 din aer, puteți estima cât de mult aer respiră o persoană care a fost deja respirat de alta", a mai spus el.

Concentrația de dioxid de carbon, precum și nivelurile de temperatură și umiditate, sunt transmise prin semnale radio către un panou de control, care poate monitoriza zeci de senzori în același timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiinta » Dispozitivul care poate opri răspândirea Covid-19 în spații închise. Prototipul avertizează când în încăpere se află cineva infectat