Antena Meniu Search
x

Video Elon Musk, autorizat să testeze implanturi cerebrale pe oameni. Reacţia miliardarului

Start-up-ul Neuralink, una dintre companiile deţinute de miliardarul Elon Musk, a anunţat joi pe Twitter că a primit acordul autorităţilor sanitare americane de a testa implanturi cerebrale conectate la internet pe voluntari umani.

de Redactia Observator

la 26.05.2023 , 20:32

"Este un prim pas important, care îi va permite într-o bună zi tehnologiei noastre să ajute mulţi oameni", au declarat reprezentanţii companiei californiene pe contul acesteia de Twitter, precizând că "recrutările pentru testele clinice nu sunt încă deschise", potrivit Agerpres. "Felicitări echipei Neuralink!" a fost reacţia miliardarului pe Twitter. 

Neuralink dezvoltă aparate conectate şi implantabile în creier pentru a comunica cu computere în mod direct, prin intermediul gândurilor.

Implanturile au scopul de a le ajuta mai întâi pe persoanele paralizate sau care suferă de boli neurologice. Apoi, Neuralink vrea să facă aceste implanturi suficient de sigure şi de fiabile pentru ca ele să poată fi utilizate în chirurgia electivă (opţională). Atunci, oamenii ar putea plăti câteva mii de dolari pentru a-şi înzestra creierul cu puterea informatică a unui computer.

Vezi și

Elon Musk vrea ca umanitatea să realizeze o simbioză cu inteligenţa artificială

Pe acelaşi subiect

Elon Musk consideră că astfel de cipuri ar trebui să-i permită omenirii să ajungă la "o simbioză cu inteligenţa artificială (AI)", potrivit unei declaraţii pe care magnatul american de origine sud-africană a făcut-o în 2020 la conferinţa anuală a companiei Neuralink.

"Suntem de acum încrezători în faptul că dispozitivul Neuralink este pregătit pentru oameni, deci calendarul nostru depinde de procesul de autorizare de către FDA" (Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite), a declarat Elon Musk la sfârşitul lunii noiembrie 2022, pe Twitter, la o lună după ce a cumpărat această reţea de socializare.

Elon Musk conduce şi/sau deţine alte companii importante, inclusiv Tesla şi SpaceX. Miliardarul american face în mod obişnuit predicţii hazardate, mai ales în ceea ce priveşte autonomia automobilelor electrice Tesla.

O maimuță, cu cipuri implantate în creier,  joacă jocuri video cu mintea

În iulie 2019, el considera că Neuralink ar putea realiza primele sale teste pe oameni în 2020. Deocamdată, prototipurile acestui cip au mărimea unei monede şi au fost implantate în craniile unor animale.

Mai multe maimuţe au devenit astfel capabile "să joace jocuri video" şi "să scrie" cuvinte pe un ecran, urmărind doar cu ajutorul ochilor mişcarea unui cursor pe un ecran.

Alte companii lucrează şi ele la controlarea computerelor prin intermediul gândurilor, iar una dintre ele este Synchron, care a anunţat în iulie 2022 că a implantat prima interfaţă creier-maşină din Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiinta » Elon Musk, autorizat să testeze implanturi cerebrale pe oameni. Reacţia miliardarului