Antena Meniu Search
x

Elon Musk plănuieşte să ofere internet WiFi în avioane, pe timpul zborului, prin sateliţii săi Starlink

SpaceX intenționează să adapteze legături laser către sateliții Starlink, astfel încât să poată transmite internetul către avioane, pentru WiFi în zbor.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 15:49

Elon Musk plănuieşte diponibilitatea conectării la WiFi în timpul călătoriei cu avionul - Shutterstock

Conform Business Insider, SpaceX, compania spaţială deţinută de Elon Musk, ar putea furniza în curând WiFi în zbor pasagerilor companiilor aeriene prin intermediul serviciului său de internet prin satelit, Starlink.

"Suntem în discuții cu mai multe companii aeriene", a declarat Jonatham Hofeller, vicepreședintele SpaceX pentru Starlink și vânzări comerciale. "Avem propriul nostru produs de aviație în dezvoltare... am făcut deja câteva demonstrații până în prezent și căutăm să finalizăm acel produs pentru a fi pus pe avioane în viitorul foarte apropiat", a adăugat el. 

SpaceX ar începe să conecteze fiecare satelit Starlink cu legături laser care nu trebuie să sară de pe stațiile terestre. Acest lucru ar însemna că avioanele care zboară peste zone îndepărtate, cum ar fi oceanele, pot oferi în continuare internet în zbor.

Viitorul zborurilor care permit conectare Wireless rămâne la disponibilitatea companiilor aeriene

În contextul în care planul lui Elon Musk va fi implementat cu succes, disponibilitatea conectării la WiFi va rămâne la latitudinea companiilor aeriene dispuse să facă această schimbare.

"Următoarea generație a constelației noastre, care este în lucru, va avea această conectivitate inter-satelit", a spus Hofeller, conform Business Insider.

"Va depinde de compania aeriană individuală, indiferent dacă vor să răspundă la asta sau dacă sunt în regulă să aibă un sistem care nu răspunde la fel de bine la cererea clienților lor", a spus el.

David Goldman a adăugat un comentariu şi despre indisponibilitatea utilizatorilor de a mai renunţa la conectivitate în timp ce sunt în mişcare, fapt tot mai deranjant în rândul persoanelor care călătoresc.

Potrivit Business Insider, în martie, compania spațială a solicitat unui depozit către Comisia Federală de Comunicații (FCC) să conecteze vehicule în mișcare, inclusiv avioane, nave și camioane mari, la Starlink, o constelație care ar putea avea până la 42.000 de sateliți pe orbită până la mijlocul lui 2027.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » Elon Musk plănuieşte să ofere internet WiFi în avioane, pe timpul zborului, prin sateliţii săi Starlink