Antena Meniu Search
x

Exclusiv Arhitectul primul oraș de pe Marte ne-a arătat planurile coloniei umane. Construcția ar putea să înceapă în 2054

Viaţa pe Marte este tot mai aproape de realitate. Există deja un plan urbanistic pentru cinci oraşe, cu locuinţe, birouri şi spaţii verzi. Construcţia ar putea să înceapă în 2054, mai ales că patronul Tesla, Elon Musk, spune că este interesat de proiectul extrem de ambiţios.

de Redactia Observator

la 27.03.2021, 21:47

Vezi și
  • Arhitectul primului oraş marţian ne-a prezentat, în exclusivitate, planurile primei colonii umane pe Planeta Roşie

Pare o scenă din seria Dune, concretizată însă, pe Marte. Experţii din mai multe domenii au colaborat cu o firmă de arhitectură care a creat Nüwa, capitala colonizatorilor de pe planeta Roşie. Numit după zeiţa protectoare a oamenilor din mitologia chineză, oraşul ar urma să fie construit în canionul Tempe Mensa şi va avea, cu aproximaţie, populaţia Braşovului. 

Alfredo Munoz, arhitectul oraşului Nüwa: Este un oraş sustenabil, iar planul nostru este să găzduiască o aşezare permanentă de 250.000 de oameni.

O populaţie numeroasă care va locui, va munci şi se va relaxa. Toate cladirile vor fi construite pe verticală pentru a suporta presiunea atmosferică şi radiaţiile solare. Atmosfera marţiană este mult mai rarefiată decât a Terrei, cu foarte puţin oxigen. Temperatura medie este minus 63 de grade, iar iarna, în apropierea polilor poate ajunge la minus 125. 30 de cercetători din Statele Unite, Spania şi India caută acum soluţii pentru ca omenirea să poată depăşi provocările ridicate de traiul pe Planeta Roşie.

Alfredo Munoz, arhitectul oraşului Nüwa: Problema este că în interiorul clădirilor va fi o presiune de 1, să spunem. Iar în afară, presiunea va fi de 0. Astfel, clădirile vor exploda. Soluţia pentru Nüwa sunt stâncile şi construcţia unor tuneluri. Tunelurile vor absorbi presiunea atmosferică din interiorul clădirilor şi în acelaşi timp, vor crea un adăpost faţă de radiaţii. De asemenea, ajută şi în cazul unui potenţial impact cu meteoriţi. 

Pe acelaşi subiect

Mai avem de așteptat până ne mutăm pe Marte

Construcţia oraşului ar putea începe peste 34 de ani, aproape exclusiv cu resurse locale. Energia electrică va fi furnizată de zeci de kilometri de panouri solare, iar oxigenul de plantele din interior. Viaţa pe Marte este exclusiv pentru vegetarieni. 

Alfredo Munoz, arhitectul oraşului Nüwa: Este nevoie de multă energie pentru a hrăni animalele, o problemă este şi spaţiul necesar pentru ca acele animale să poată supravieţui. Avantajul legumelor este că pot creşte în sisteme hidroponice care ocupă foarte puţin spaţiu. 

Costurile pentru a ridica de la zero un asemenea oraş nu au fost anunţate, dar cu siguranţă e vorba de miliarde de dolari. Singurul lucru pe care îl ştim e că un bilet dus costă 300 de mii de dolari. Beneficiile sunt incluse, la fel şi îndatoririle. "Marţienii", spre exemplu, vor munci obligatoriu în folosul comunităţii. 

Alfredo Munoz, arhitectul oraşului Nüwa: Vorbim de un proiect pentru următoarea generaţie. Noi doar plantăm sămânţa. 

Colonizarea Planetei Roşii ar începe din anul 2100. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiinta » Arhitectul primul oraș de pe Marte ne-a arătat planurile coloniei umane. Construcția ar putea să înceapă în 2054