Antena Meniu Search
x

Foto Simboluri misterioase descoperite în deșertul din Qatar. Primele ipoteze ale arheologilor

Simboluri misterioase într-un deșert de pe coasta de nord-est a Qatarului. Este vorba despre Al Jassasiya, cel mai mare și mai important sit de artă rupestră din țara asiatică. Simbolurile au formă de navă care poate fi văzută doar de la mare înalțime, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 10:10

În total, arheologii au descoperit la Al Jassasiya aproximativ 900 de sculpturi în piatră. Petroglifele sunt în mare parte semne enigmatice dispuse în diverse modele, dar și reprezentări ale unor nave cu vele.

„Deși arta rupestră este comună în Peninsula Arabică, unele dintre sculpturile din Al Jassasiya sunt unice și nu pot fi găsite nicăieri altundeva. Aceste sculpturi reprezintă un grad ridicat de creativitate și abilități de observare din partea artiștilor care le-au realizat. De asemenea, a fost nevoie de gândire abstractă, deoarece ei nu au putut să le vadă de sus", a declarat pentru CNN Ferhan Sakal, reprezentantul Muzeelor din Qatar, potrivit Mediafax.

În Qatar există aproximativ 12 situri cu petroglife, situate în principal de-a lungul coastelor țării

Al Jassasiya, aflat la aproximativ o oră la nord de capitala Qatarului, a fost descoperit în 1957. Cercetătorii au mai multe teorii, un teren pentru un joc antic, un sistem de calcul, un depozit sau un sit dedicat zeilor, fiind printre variantele dezbătute.

Mister este și în ceea ce privește vechimea petroglifelor. Unii spun că sunt din neolitic, alții cred că au fost realizate în urmă cu sute de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiinta » Simboluri misterioase descoperite în deșertul din Qatar. Primele ipoteze ale arheologilor