Un absolvent de liceu din Cluj-Napoca a inventat ghiveciul inteligent, care udă singur plantele (Video)
Vara, sezonul vacanţelor, vine cu un stres în plus pentru iubitorii plantelor decorative. Plecările de durată pot însemna moartea plantelor de apartament.
Vara, sezonul vacanţelor, vine cu un stres în plus pentru iubitorii plantelor decorative. Plecările de durată pot însemna moartea plantelor de apartament. Un absolvent de liceu din Cluj-Napoca a găsit, însă, soluţia perfectă: ghiveciul inteligent, care vă permite să vă îngrijiţi florile de la distanţă.
La numai 19 ani, Robert Kovacs, şi-a propus să salveze plantele ornamentale de la o moarte sigură.
Cu ajutorul profesorilor, dar şi a familiei, adolescentul a pus bazele proiectului ghiveciului care udă singur plantele prin extragerea umidităţii din aer.
- Cum au integrat esteticienii Inteligenţa Artificială în saloanele lor. Clienţii nu mai au surprize la final
- Inteligenţa Artificială va revoluţiona piaţa muncii în următorii 5 ani. Până în 2030, 50% dintre angajaţi...
- Milioane de credincioşi folosesc o aplicaţie creată de doi români. Foloseşte versete din Biblie pentru a-şi...
- Telefonul, de la enigmă la aliat. Cursuri pentru seniorii care vor să devină experți în tehnologie: "Vreau să...
- Aproape jumătate dintre români folosesc AI în viaţa de zi cu zi. Care sunt cele mai utilizate platforme
Invenţia liceanului a fost apreciată la multiple concursuri din ţară şi din străinătate. Ghiveciul printat în totalitate cu ajutorul imprimantelor 3D dispune de două variante de funcţionare: cu conectare la internet şi fără conexiune. În varianta simplă ghiveciul are parametri prestabiliţi care asigură bunăstarea plantelor până la 6 luni.
Mai mult, dacă proprietarul plantelor este plecat pentru o durată mai îndelungată, ghiveciul asigură plantelor lumina necesară, dar şi un ambient relaxant. Doar se ştie că plantele apreciază muzica.
Prototipul ghiveciului inteligent a costat 500 de euro, dar inventatorul său crede că poate fi produs în număr mare la un cost de numai 700 de lei.
Până când invenţia tânărului va ajunge pe rafturile magazinelor, Robert trebuie să se concentreze asupra examenului de Bacalaureat, dar şi asupra admiterii la Facultatea de Inginerie Electrică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰