Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aplicaţiile inteligente care pot preda zeci de limbi străine, tot mai preferate de elevi

În era tehnologiei, profesorii virtuali au pătruns deja în clase! E vorba despre aplicaţii inteligente, care pot preda zeci de limbi străine, inclusiv japoneză sau coreeană.

de Redactia Observator

la 10.06.2018 , 22:21

În era tehnologiei, profesorii virtuali au pătruns deja în clase! E vorba despre aplicaţii inteligente, care pot preda zeci de limbi străine, inclusiv japoneză sau coreeană.

Tot mai multe cadre didactice acceptă ajutorul colegilor digitali. Iar elevii sunt cuceriţi, pentru că profesorul virtual nu dă note, nu îşi pierde niciodată răbdarea şi este disponibil oriunde şi la orice oră. Există însă şi dezavantaje.

Profesorii cu zeci de elevi în faţă şi ani de experienţă în spate au înţeles rapid că tehnologia nu poate fi ignorată. Aşa că au adus-o în şcoli. Fac deja echipă bună cu profesorii virtuali.

Vezi și

Ana Blajan, profesor de engleză: "De la început le spun tuturor, chiar şi celor foarte mici, să folosească în engleză toate aplicaţiile, inclusiv meniul de telefon să fie în engleză."

În timp ce profesorul explică la tablă reguli de gramatică, elevii îşi exersează vocabularul cu telefonul în faţă.

Astfel de aplicaţii s-au înmulţit în ultimele luni. Sunt gratuite, dar funcţionează doar cu internet. Fiecare lecţie curpinde exerciţii de vorbire, de ascultare şi traducere.

Profesorul din aplicaţie poate preda nu mai puţin de 20 de limbi străine. La mare căutare sunt coreeana şi japoneza.

Dar tehnologia are limitele ei. Chiar dacă profesorul virtual pare perfect, pentru că nu dă note, nu ridică vocea şi nu-şi pierde niciodată răbdarea, nu e suficient pentru o lecţie completă.

Un elev a simţit asta când a încercat să înveţe engleza direct de pe telefon, pentru examenul de Bacalaureat.

"Trebuie să mai ai şi o carte, poate un manual şi cineva care să te îndrume", spune acesta.

Ana Blajan, profesor de engleză: "Fie că scriem sau vorbim, suntem obligaţi de împrejurări să folosim şi gramatica. Altfel, suntem corectaţi de ceilalţi sau chiar ridiculizaţi."

Ultimele studii arată că suntem un popor de poligloţi. Ocupăm locul 4 în Europa, cu 95% dintre elevi care studiază cel puţin două limbi străine.

Pe lângă engleză, care a devenit obligatorie în aproape orice domeniu, limbile nordice, precum daneza, norvegiana şi olandeza, asigură cele mai mari salarii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Tehnologie » Aplicaţiile inteligente care pot preda zeci de limbi străine, tot mai preferate de elevi