Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apple şi-a lansat noua generaţie de telefoane inteligente

Apple şi-a lansat noua generaţie de telefoane inteligente. Cele trei smartphone-uri propuse de gigantul american sunt mai mari, mai rapide, dar şi mai scumpe ca niciodată.

de Redactia Observator

la 13.09.2018 , 22:15

Apple şi-a lansat noua generaţie de telefoane inteligente. Cele trei smartphone-uri propuse de gigantul american sunt mai mari, mai rapide, dar şi mai scumpe ca niciodată.

Prima companie care a atins valoarea de o mie de miliarde de dolari, Apple a prezentat şi un ceas inteligent care poate să detecteze problemele cardiace. În spatele acestei performanţe se ascunde, însă, mari interese comerciale, susţin scepticii.

A fost momentul aşteptat tot anul de milioane de împătimiţi ai tehnologiei din întreaga lume. Primul model prezentat: iPhone 10S. Are un display mai mare faţă de modelul precedent. 

Vezi și

Annette Zimmermann, analist: "Este foarte important, mai ales pentru a concura cu dispozitivele Samsung, cu Note 9, care doar ce a fost lansat. Oamenii caută într-adevăr un telefon cu ecran mai mare."

Cu un design asemănător predecesorului său, promite să fie rezistent la praf și apă. Are şi două camere îmbunătăţite, dar mai sensibile la lumină scăzută. Apple a păstrat recunoaşterea facială ca element de siguranţă introdus anul trecut.

Tocmai de aceea, mulţi utilizatori spun că noutăți majore nu există nici la design, nici la performanțe. iPhone 10 S are şi un "frate" mai mare. 10S Max este cel mai scump dintre modelele de până acum. Va costa 1.500 de dolari. 

Al treilea produs al gamei, iPhone 10 R este destinat bugetelor mai mici. Chiar şi aşa, în România, preţul va porni de la aproape 1.200 de dolari.

Compania fondată de Steve Jobs a lansat şi noul Apple Watch. Ceasul inteligent este promovat ca un dispozitiv complex de monitorizare a sănătăţii, care poate identifica bătăile neregulate ale inimii. Aprobat de Agenţia pentru Medicamente din Statele Unite, el apelează automat numărul de urgenţă, dacă detectează anomalii.

Există, însă, temeri că Apple ar putea colabora cu companii farmaceutice dacă ajunge să deţină informaţii despre sănătatea utilizatorilor.

Noile dispozitive vor putea fi comandate de mâine, iar livrările vor începe de pe 21 septembrie. Gadgeturile abia lansate trebuie să facă faţă unor rivali puternici precum Samsung şi Huawei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Tehnologie » Apple şi-a lansat noua generaţie de telefoane inteligente