Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bărbatul "ideal" şi femeia "ideală", creaţi de un program AI. Rezultatul este criticat însă de grupurile de activişti

Inteligenţa Artificială rescrie standardele de frumuseţe. Un program a produs poze cu bărbatul ideal şi femeia ideală, pe baza datelor din rețelele sociale și a rezultatelor de pe internet. Un grup de activiști care se preocupă de tulburările de alimentație a criticat însă rezultatele despre care a spus că sunt nerealiste pentru că favorizează anumite tipare. 

de Redactia Observator

la 18.05.2023 , 21:57

Dezvoltarea rapidă a tehnologiei inteligenţei artificiale ar putea pune în pericol viitorul umanităţii, potrivit celor mai mulţi dintre americanii intervievaţi într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat miercuri. Mai mult de două treimi dintre americani sunt îngrijoraţi de efectele negative ale inteligenţei artificiale şi 61% cred că ar putea ameninţa civilizaţia.

De când chatbotul ChatGPT al OpenAI a devenit aplicaţia cu cea mai rapidă creştere din toate timpurile, integrarea pe scară largă a AI în viaţa de zi cu zi a catapultat AI în prim-planul discursului public.

ChatGPT a dat startul unei curse a înarmărilor AI

Vezi și

ChatGPT a dat startul unei curse a înarmărilor AI, cu grei ai tehnologiei precum Microsoft şi Google care luptă pentru a-şi depăşi reciproc realizările în acest domeniu.

Legislatorii şi companiile de inteligenţă artificială sunt, de asemenea, îngrijoraţi: CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat marţi, în faţa Congresului SUA, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la potenţiala utilizare abuzivă a tehnologiei şi solicitând reglementări.

61% dintre respondenţi cred că AI prezintă riscuri pentru umanitate

"Nu există nicio modalitate de a pune acest geniu în sticlă. La nivel global, acest lucru explodează", a spus senatorul Cory Booker, unul dintre numeroşii parlamentari care au întrebări despre cum să se reglementeze cel mai bine AI, în timpul unui panel al Senatului privind utilizările AI, care a avut loc marţi.

Sondajul Reuters/Ipsos a constatat că numărul americanilor care prevăd efecte negative ale AI este de trei ori mai mare decât numărul celor care nu o fac.

Potrivit datelor, 61% dintre respondenţi cred că AI prezintă riscuri pentru umanitate, în timp ce doar 22% nu au fost de acord, iar 17% au rămas nesiguri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Tehnologie » Bărbatul "ideal" şi femeia "ideală", creaţi de un program AI. Rezultatul este criticat însă de grupurile de activişti