Antena Meniu Search
x

Care sunt cele mai noi tehnologii adoptate în 2018 și cum se folosesc ele

Lumea inovației și a tehnologiei evoluează într-un ritm spectaculos. De la an la an, ajungi să interacționezi cu tot mai multe dispozitive inteligente, să te bazezi tot mai mult pe ele și să îți schimbi rutina zilnică datorită accesului pe care îl ai la noi funcționalități speciale.

Lumea inovației și a tehnologiei evoluează într-un ritm spectaculos. De la an la an, ajungi să interacționezi cu tot mai multe dispozitive inteligente, să te bazezi tot mai mult pe ele și să îți schimbi rutina zilnică datorită accesului pe care îl ai la noi funcționalități speciale. 2018 este abia la jumătate, dar am avut parte până acum de noutăți tehnologice remarcabile și apreciate pe piața internațională.

Care sunt cele mai noi tehnologii adoptate în 2018 și cum se folosesc ele:

1. Cuptorul cu microunde care... îngheață produsele

Nu este nicio greșeală în titlu, vorbim cu adevărat despre un cuptor cu microunde care face exact opusul cuptoarelor pe care le cunoști prea bine. Compania Frigondas a lansat un cuptor care reușește să înghețe în timp record produsele, iar în același timp face și treaba unui cuptor clasic. În perioada următoare va fi disponibil pe piața din SUA.

2. Tehnologia încălzirii tutunului

2018 a fost pentru piața locală și din Asia un an în care tehnologia încălzirii tutunului a reușit să impresioneze tot mai mulți consumatori. În acest moment, 5 milioane de utilizatori la nivel global și 100.000 în România au trecut la tehnologia IQOS, adică un dispozitiv electronic de fumat care încălzește tutunul, nu îl arde.

3. Brățara care calculează nivelul de alcool din organism

Legea interzice consumul de alcool pentru persoanele care se află la volan, impunând limite pentru nivelul de alcool din sânge în cazul șoferilor. Dacă vrei să știi cât de mult înseamnă o simplă bere sau un pahar de vin roșu, acum există o soluție. Proof este numele unei brățări apărute la finalul anului trecut, în Statele Unite ale Americii, care reușește să calculeze prin senzori lipiți de piele cantitatea de alcool din organism, în timp real.

4. Asistentul Apple

Apple, compania care a inventat iPhone, unul dintre cele mai populare telefoane inteligente, caută în prezent să ofere una dintre cele mai bune soluții de asistent personal, în competiție cu Alexa, de la Amazon. Homepod este numele acestui dispozitiv, care va funcționa ca o boxă performantă cu control vocal, conectată la Apple Music și Siri, care poate atât să redea muzica pe care o ai, dar în același timp să îți organizeze agenda și să te ajute să controlezi și alte dispozitive inteligente din casă.

5. Samsung intră în lumea gamingului

Așteptat să fie lansat în acest an, Samsung Odyssey Z este un laptop super performant dedicat în totalitate celor pasionați de jocurile pe calculator. Cu un ecran de 15,6 inch și un sistem de răcire revoluționar, acest laptop permite și conectarea mai multor controllere pentru jocurile de tip multiplayer.

6. Realitatea augmentată

Ochelarii pentru realitate augmentată au devenit o nouă atracție de câțiva ani, iar R-9 Smartglasses reprezintă o noutate pe această piață, care promite să ofere cea mai spectaculoasă experiență de VR pentru utilizatori. Cu un design mai atractiv decât un model Oculus, R-9 Smartglasses este un model care vine și cu un preț pe măsură, de aproape 2000 de dolari.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Daisy Daisy

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Tehnologie » Care sunt cele mai noi tehnologii adoptate în 2018 și cum se folosesc ele