Antena Meniu Search
x

Două românce se află în topul Forbes al oamenilor sub 30 de ani cu puternic impact social

Două tinere românce se află în topul Forbes al oamenilor sub 30 de ani cu puternic impact social. Paula Dozsa și Beatrice Ionașcu, împreună cu o unguroaică, au creat ImagiLabs, o comunitate care învață fetele din noua generație să programeze.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 09.04.2021, 13:19

Beatrice Ionașcu, Dora Palfi și Paula Dozsa, fondatoarele ImagiLabs
Beatrice Ionașcu, Dora Palfi și Paula Dozsa au fondat ImagiLabs - Kth.se

Trei tinere antreprenoare - două din România și una din Ungaria - au fost incluse de Forbes în topul 30 sub 30 de ani al persoanelor cu puternic impact social. Beatrice Ionașcu (27 de ani) și Paula Dozsa (25 de ani) sunt din România, iar Dora Palfi (27 de ani) este din Ungaria. Cele trei s-au întâlnit la facultate, la New York University din Abu Dhabi, unde au urmat programe pe studii axate pe informatică. 

Ulterior, Beatrice și Dora, care practic sunt nedespărțite de 8 ani, deși munca și studiile le-au dus în diverse țări, au plecat în Suedia unde în 2017 au fondat ImagiLabs, un startup educațional care își propune să învețe programare fetele din Generația Z (a celor născute între sfârșitul anilor 1990 și 2010). Obiectivul este de a crește ponderea femeilor în domeniul tehnologiei

Care este misiunea imagiLabs

În 2018, Paula Dozsa s-a alăturat startup-ului, ca lead developer. Ea lucra atunci în Hong Kong, pentru grupul bancar american Goldman Sachs. Mai întâi a colaborat de la distanță cu colegele ei, iar apoi a renunțat la jobul din Hong Kong și s-a dedicat full time startup-ului imagiLabs, fiind și ea considerată cofondatoare.

„imagiLabs este un startup cu sediul în Stockholm. Scopul nostru este să echipăm și să încurajăm tinerele să își croiască viitorul cu tehnologie. Noi credem că tehnologia este viitorul, iar dacă femeiele vor fi implicate în mod egal în formarea viitorului, atunci trebuie să fie prezente în mod egal și în tehnologie.

Compania a pornit ca un proiect de cercetare pe care Dora Palfi l-a făcut în timpul masterului. Scopul ei era să echilibreze terenul pentru un grup slab reprezentat și a început inițial să se concentreze pe femeile din tehnologie. Cercetările au arătat că după vârsta de 12 ani, fetele își pierd pur și simplu interesul pentru tehnologie. Și am vrut să încercăm să le stârnim interesul pe termen mai lung”, a declarat Paula Dozsa, pentru NordicEdTech.

Cine a investit în imagiLabs

Potrivit Tech.eu, imagiLabs a obținut acum, în Suedia, o nouă finanțare, de 250.000 de euro, de la un grup de angel investors. Printre aceștia se numără Eros Resmini (fost manager de marketing al Discord), David Baszucki (CEO al Roblox) și oameni din programul de angel investors al  fondului de investiții Atomico - scrie siliconcanals.com.

Anterior, startup-ul mai obținuse 150.000 de euro de la Propel Capital și Maze X, conform Crunchbase. De asemenea, imagiLabs a lansat și o campanie de multifinanțare pe Kickstarter, unde a strâns deja 58.000 de euro de la 624 de susținători (peste obiectivul de 55.000 de euro).

Anul trecut, imagiLabs a fost inclus în incubatorul Google for Startups de la Berlin, precum și în programul Apple Entrepreneur Camp, în Silicon Valley (mai exact la Cupertino, unde are Apple sediul central). Și compania suedeză Ericsson a admis startup-ul celor 3 tinere într-un incubator de afaceri, informează Startupcafe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Două românce se află în topul Forbes al oamenilor sub 30 de ani cu puternic impact social