Antena Meniu Search
x

Elon Musk anunţă că maşinile nu mai sunt prioritatea Tesla în 2022. Ce este Optimus, "cel mai important proiect" al miliardarului

Elon Musk surprinde pe toată lumea şi anunţă că cel mai important produs pe care îl dezvoltă Tesla în 2022 nu este o maşină. Potrivit Business Insider, miliardarul a afirmat, în timpul unei ședințe cu investitorii privind rezultatele financiare ale Tesla, că Optimus, robotul umanoid pe care îl dezvoltă, "este cel mai important produs pe care-l facem anul acesta".

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 14:28

Elon Musk anunţă că maşinile nu mai sunt prioritatea Tesla în 2022. Ce este Optimus, "cel mai important proiect" al miliardarului
- Profimedia

"Cred că va avea un potenţial mai semnificativ decât afacerea cu vehicule în timp", a spus Elon Musk despre robot.

Tesla nu intenţionează să scoată la vânzare modelul Cybertruck în acest an, spune Musk. Criza mondială de cipuri împiedică lansarea de noi modele, însă nu va avea ca rezultat un număr mai mic de vehicule totale livrate, a mai spus CEO-ul Tesla.

Ce este Optimus

Musk a dezvăluit proiectul legat de robotul umanoid în luna august a anului trecut, în timpul "zilei inteligenţei artificiale" pe care a organizat-o Tesla.

Pe acelaşi subiect

Producătorul auto intenționează ca robotul său umanoid cu o înălțime de 1,72 metri înălțime și o greutate de 56 kg să preia activitățile fizice periculoase și repetitive care în prezent sunt făcute de muncitori umani.

Optimus, cunoscut și sub denumirea de "Tesla Bot", va funcționa pe baza aceluiași sistem de inteligență artificială care rulează Autopilotul, tehnologie deja implementată pe maşinile Tesla.

Robotul umanoid Optimus, o prioritate mai mare decât Cybertruck

Elon Musk spune că la început vrea să folosească roboţii Optimus "pentru a muta piese prin fabrică". În luna august a anului trecut Musk a declarat că Tesla intenționează să aibă un prototip Optimus gata "cândva în 2022".

"Baza economiei este munca", a spus el în timpul ședinței de miercuri. "Așadar, ce se întâmplă când nu ai de fapt o criză a forței de muncă? Nu sunt sigur ce va mai însemna economia în acel punct. Despre asta este Optimus. Așa că e foarte important”, a adăugat el.

Anunţul lui Musk reprezintă o dezamăgire pentru clienții și investitorii Tesla, care și-ar fi dorit mai degrabă să audă noutăți despre "autovehiculele viitorului" promise de companie, precum Cybertruck sau Roadster.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Elon Musk anunţă că maşinile nu mai sunt prioritatea Tesla în 2022. Ce este Optimus, "cel mai important proiect" al miliardarului