Antena Meniu Search
x

Facebook a eliminat peste un miliard de conturi și a șters milioane de postări false despre Covid-19 și vaccinuri

Facebook a anunțat că a eliminat 1,3 miliarde de conturi false între octombrie și decembrie, precum și milioane de postări false cu privire la Covid-19 și vaccinurile anti-coronavirus.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.03.2021, 20:14

Facebook a eliminat peste un miliard de conturi și a șters milioane de postări false despre Covid-19 și vaccinuri
Facebook a eliminat peste un miliard de conturi și a șters milioane de postări false despre Covid-19 și vaccinuri - Shutterstock

Compania Facebook a declarat că are peste 35.000 de persoane care lucrează la combaterea dezinformării pe platforma sa și că a eliminat 1,3 miliarde de conturi false între octombrie şi decembrie 2020.

Compania a eliminat, de asemenea, mai mult de 12 milioane de postări despre COVID-19 şi vaccinuri pe care experţii din domeniul sănătăţii la nivel mondial le-au marcat drept dezinformare, a comunicat Facebook. Afirmaţiile şi conspiraţiile false despre vaccinurile împotriva coronavirusului au proliferat pe platformele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter, în timpul pandemiei.

Dezvăluirea Facebook a datelor despre dezinformare vine înainte de o inspecţie efectuată de Comitetul Camerei SUA pentru Energie şi Comerţ asupra modului în care platformele tehnologice, inclusiv Facebook, abordează dezinformarea.

Internetul, raiul reclamelor înșelătoare privind boala COVID

Tratamente minune pentru COVID, doze de vaccin chiar înainte de anunţurile oficiale, toate au avut parte de reclamă obsesivă în online în ultimul an. Într-o perioadă în care informaţiile din surse oficiale au venit târziu sau deloc, mulţi au profitat şi au umplut internetul de reclame înşelătoare. Reprezentanţii Google spun că pandemia înseamnă şi forme noi de fraudare şi înselăciune pe internet.

9,5 miliarde de reclame false, înşelătoare sau care încălcau diferite reguli au ajuns în ultimul an pe internet. Cele mai multe, respectiv 6,4 miliarde, au fost restricţionate, anunță și Google.

Gabriela Chiorean, director comunicare Google: De multe ori când se întâmplă un eveniment major, cum ar fi pandemia, creşte numărul celor care vor să profite şi să înşele oamenii. Anul trecut am blocat 3,1 miliarde de reclame online care încălcau politicile. Cam 5.900 de reclame pe minut.

100 de milioane de reclame aveau la bază subiectul anului: COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Tehnologie » Facebook a eliminat peste un miliard de conturi și a șters milioane de postări false despre Covid-19 și vaccinuri