Tehnologie

Gmail îşi schimbă faţa! Google lansează noi funcţii pentru mesajele din Inbox

Publicat pe 25.04.2018 la 12:46 Actualizat pe 25.04.2018 la 13:19

Google lansează un nou design pentru Gmail împreună cu mai multe funcţii noi pentru utilizatorii de business!

Google lansează un nou design pentru Gmail împreună cu mai multe funcţii noi pentru utilizatorii de business şi nu numai!

Gmail primeşte unul dintre cele mai mari upgrade-uri de când a fost lansat. Alături de o serie de schimbări grafice, clientul de mail al celor de la Google aduce mai multe facilităţii de business.

Prioritatea upgrade-ului o constituie utilizatorii de business, iar majoritatea funcţiilor sunt importate din Inbox, o aplicaţie separată pe care Google o foloseşte pentru testarea funcţiilor noi înainte de a le implementa în Gmail.

În capul listei se află ceea ce Google numeşte Confidential Mode. Expeditorul poate alege o dată de expirare pentru un mesaj sensibil. La acea dată, mesajul dispare automat din contul destinatarului.

În locul trimiterii unui mail în mod obişnuit, această facilitate funcţionează prin expedierea unui link către conţinutul propriu-zis al mail-ului. La data aleasă pentru expirare, destinatarul pierde legătura cu conţinutul mesajului.

IRM (Integrated Rights Management) este o altă noutate care va încerca să limiteze scurgerea informaţiilor prin blocarea copierii textului, printării, trimerii mai departe sau descărcării mesajelor.

O abordarea interesantă în scopul creşterii securităţii este introducerea autentificării în doi paşi strict pentru anumite mesaje considerate sensibile. Când expeditorul alege această opţiune, destinatarul va putea citi mail-ul primit doar după ce-şi (re)confirmă identitatea cu ajutorul unui cod unic primit prin SMS.

Funcţia de programare (snoozing) a mail-urilor este şi ea implementată acum în Gmail. Utilizatorul poate astfel programa un mail la o dată şi oră ulterioară pentru a nu uita să răspundă sau să realizeze o sarcină.

Interfaţa grafică aduce multe schimbări de detaliu, cele mai evidente având de-a face cu panourile laterale. A fost adăugat un panou lateral în dreapta listei de mail-uri. De aici pot fi accesate rapid alte aplicaţii cu utilitate în business, precum Google Calendar, Google Keep sau proaspăt lansata Google Tacusks.

Atât noul meniu de aplicaţii, cât şi meniul din dreapta cu directoarele contului, pot fi restrânse pentru a câştiga spaţiu orizontal.

Google spune că a crescut dramatic atenţia acordată phising-ului. Algoritmii de învăţare mecanică ai companiei verifică fiecare mesaj şi atenţionează utilizatorul acum într-un mod care nu poate fi trecut cu vederea (un mare chenar roşu).

A fost îmbunătăţit şi suportul offline nativ pentru Gmail, cel care permite folosirea serviciului şi fără conexiunea la internet. Utilizatorul poate citi unele mesaje şi poate compune altele noi, expedierea acestora făcându-se automat când conexiunea este restabilită.

Nu doar versiunea pentru desktop primeşte funcţii noi. Aplicaţiile mobile vor folosi ceea ce Google numeşte alerte prioritare. Cu ajutorul inteligenţei artificiale, utilizatorului îi este atrasă atenţia atunci când primeşte un mail important (de la un şef, parteneri de afaceri etc.).

Implementare upgrade-ului va dura câteva săptămâni până va fi disponibilă pentru cei peste 1,4 miliarde de utilizatori de Gmail.

Sursa: News.ro

În articolul

Gmail îşi schimbă faţa! Google lansează noi funcţii pentru Inbox

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Nicușor Dan, ironizat de Gabriela Firea după cele 10 măsuri propuse pentru bucureștenipe observatornews.ro
Gol pușcă, un bărbat a fugit din casa amantei, la Craiova, și a fost alergat pe străzi de soțul înșelat (video)pe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Familii disperate la Spitalul de Urgență Craiova: „Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!“pe spynews.ro
Caz șocant la malul mării. Cadavrele a doi tineri au fost găsite într-o valiză. Cine sunt victimele și ce vârstă aveaupe spynews.ro
Cristian Borcea a confirmat că a câştigat 70 de milioane de euro, în cei peste 4 ani cât a stat la închisoare: "Am făcut banii ăştia"pe antenasport.ro
Un român care transporta cocaină de peste un milion de lire sterline printre legume şi fructe  a fost condamnat la 6 ani de închisoarepe antenasport.ro
15 Dayspe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Vibraţia numerologică a lunii iulie. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: Cel mai mare pericol luna aceasta este trădareape antena3.ro
Horoscop rune 13-20 iulie 2020, cu Mihai Voropchievici. Scorpionii sunt favorizați, Capricornii intră sub protecție divinăpe antena3.ro
5 destinatii de vacanta din Romania unde poti merge cu cortulpe cars.ro
Cine este soțul Oanei Roman. Are o nouă meserie. Unii s-ar rușina să facă astape playtech.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro
Ce se întâmplă cu pensiile? Cîțu, anunț importantpe jurnalul.ro