Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Google avertizează utilizatorii despre recenziile false de pe Maps. De ce a fost introdusă noua funcţie

Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru utilizatorii care se ghidează astfel atunci când aleg unde să meargă.

de Redactia Observator

la 26.09.2024 , 18:18

Google avertizează utilizatorii despre recenziile false de pe Maps. De ce a fost introdusă noua funcţie Google avertizează utilizatorii despre recenziile false de pe Maps. De ce a fost introdusă noua funcţie - Shutterstock

Google introduce o nouă funcție prin care îi avertizează pe utilizatori atunci când anumite recenzii false sunt eliminate de pe profilurile afacerilor de pe Google Maps, scrie Engadged.

Mesajul afișat va indica: "Recenzii false suspectate au fost recent eliminate din acest loc" și va funcționa atât în ceea ce privește recenziile false pozitive, cât și atunci când vorbim despre cele fals negative, malițioase.

De ce a fost luată noua măsură

Articolul continuă după reclamă

Măsura vine în contextul presiunilor tot mai mari asupra companiei de a îmbunătăți gestionarea recenziilor, după ce Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie a deschis o investigație în 2021 cu privire la recenziile false.

Funcția a fost observată inițial de un utilizator pe platforma X (fosta Twitter), care a descoperit avertismentul pe pagina unei afaceri din Marea Britanie.

Google nu a confirmat oficial funcția

Deși Google nu a confirmat oficial funcția sau aria de aplicare, rapoartele de la Search Engine Roundtable indică faptul că suportul pentru această schimbare a fost actualizat recent pentru a se aplica la nivel global.

Potrivit politicii Google privind recenziile false, afacerile care încalcă regulile pot primi restricții temporare, cum ar fi blocarea primirii de noi recenzii sau eliminarea celor existente. Mai mult, profilurile afectate vor afișa avertismentul, iar proprietarii de afaceri vor fi notificați prin e-mail, având posibilitatea de a contesta decizia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Tehnologie » Google avertizează utilizatorii despre recenziile false de pe Maps. De ce a fost introdusă noua funcţie