Antena Meniu Search
x

Google, cel mai mare motor de căutare, a împlinit 20 de ani

Google, cel mai mare motor de căutare, a împlinit 20 de ani de existenţă. Ne ajută să găsim în câteva clipe orice informaţie de care avem nevoie şi nu există loc în care să nu putem ajunge cu ajutorul lui Google.

Vezi și

Google, cel mai mare motor de căutare, a împlinit 20 de ani de existenţă. Ne ajută să găsim în câteva clipe orice informaţie de care avem nevoie şi nu există loc în care să nu putem ajunge cu ajutorul lui Google.

Ne stochează fotografiile, datele, ne ţine conectaţi de la distanţă iar mulţi dintre noi am devenit dependenţi de el. Cel mai mare motor de căutare împlineşte astăzi 20 de ani iar compania a reuşit performanţa de a-şi crea, în acest timp, şi una dintre cele mai puternice imagini din lume.

În parcul Cişmigiu, din Bucureştiul anului 2018, mai mulţi pensionari au "creat un grup de socializare". Fără să-şi fi trimis vreodată un email sau să vorbească pe googletalk, s-au întâlnit la un joc de remy. 

Niciunul dintre ei nu se informează online. Singurele ştiri de care au nevoie le găsesc în ziar sau la televizor. 

O bunică şi-a scos nepotul la aer. Ne povesteşte că fiica ei a găsit pe internet mai toate informaţiile legate de creşterea copiilor. Abia dacă i-a mai cerut sfatul.

Puţini tineri mai plătesc 50 de lei pentru un album cu Madonna când hiturile ei se găsesc şi gratis pe internet. 

Cei care au trăit şi fără Google ne-au încurajat că putem să ne descurcăm şi fără el.

Reporterii Observator au vrut să vedem dacă pot afla, fără ajutorul lui, cum a apărut, totuşi, Google. 

După o oră şi jumătate de căutări, dar fără să dea search pe Google, au aflat cine sunt cei care au inventat cel mai mare motor de căutare din lume, şi care a schimbat defintiv relaţia dintre om şi cunoaştere.

Sunt Larry Page şi Sergey Brin, s-au inspirat de la Nikolas Tesla şi au fondat oficial compania în 1998 .

Zilnic, peste 4 miliarde de oameni caută măcar o dată ceva pe  Google. În 20 de ani, a devenit şi cea mai mare platformă de stocare a informaţiilor despre utilizatori.

Recent, compania a recunoscut că lucrează la un mecanism care va asocia căutările cu numerele de telefon ale utilizatorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » Google, cel mai mare motor de căutare, a împlinit 20 de ani