Ideea revoluţionară a unui medic rezident care elimină cozile la doctor
Orele de aşteptare la cabinetele medicale sau la camera de gardă ar putea avea o solutie. Un tânăr rezident vine cu o idee revoluţionară de triere a pacienţilor, printr-o aplicaţie implementată în premieră într-un spital din România.
Orele de aşteptare la cabinetele medicale sau la camera de gardă ar putea avea o solutie. Un tânăr rezident vine cu o idee revoluţionară de triere a pacienţilor, printr-o aplicaţie implementată în premieră într-un spital din România. Un sistem informatic care reduce timpii de aşteptare de la câteva ore la câteva minute.
Alexandru Herdea este rezident în anul III, la secţia de Ortopedie a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. Ideea unui sistem informatic, care să elimine haosul din sala de aşteptare, i-a venit anul trecut.
"Seara, după o gardă de 250 de prezentări, efectiv pot să zic că nu mai aveam voce", spune medicul rezident Alexandru Herdea.
Pasiunea pentru informatică l-a ajutat să revoluţioneze medicina şi să aducă în premieră în spital un sistem inteligent, în care pacienţii îşi introduc singuri datele, din câteva mişcări. Aparatul îi îndrumă apoi spre cabinetul dorit.
- Gadgetul nelipsit din ghiozdanul copiilor din generaţia Alpha. Avertismentul psihologilor: "Face foarte multe crize...
- TikTok, platforma preferată a adolescenților români: 84% o accesează zilnic, 8 din 10 tineri au primit conținut...
- De ce sunt românii mai vulnerabili la informaţiile false şi capcanele de pe internet. Expert: Întotdeauna a...
- Prima expoziţie imersivă din România, dedicată lui Leonardo Da Vinci. Vizitatorii, invitaţi să pătrundă în...
- Maşina viitorului, construită la Cluj. Foloseşte energie solară şi cântăreşte sub 200 de kilograme
"Înainte scriam totul pe registru, pe hârtie şi scriam reţete. Când aveam de chemat un pacient la control, venea, aştepta o oră, două ore, trei ore, uneori patru ore", spune doctorul Mihai Oprea, specialist ortoped.
Deocamdată sistemul este instalat doar într-o singură secţie a spitalului, cea mai aglomerată. Dar tânărul rezident visează să-l extindă în toată ţara.
"Nu mă gândesc să plec decât în ideea de-a pleca într-un stagiu şi a reveni cu informaţii noi, cu metode noi de lucru, dar de-a pleca definitiv nu iau în calcul această opţiune", spune Alexandru Herdea.
Aparatura, în valoare de câteva mii de euro, a fost o donaţie din partea unei firme de telefonie mobilă. Programul pilot este unic în ţară.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰