Antena Meniu Search
x

Video Instagram şi Whatsapp anunţă noi modificări. Mesageria va fi reorganizată şi se va pune accent pe clipurile video

Instagram, face un viraj spre mai mult conţinut video. Aplicaţia se va concentra pe videoclipuri scurte, dar şi pe mai multă interacţiune prin intermediul mesajelor, a anunţat şeful Instagram, pe Twitter. Iar WhatsApp pregăteşte terenul pentru crearea unor comunităţi în aplicaţie, după modelul Facebook.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 20:27

Vezi și

Instagram îşi va concentra toate eforturile pe partea video.

Adam Mosseri - şeful Instagram: Nu mai suntem doar o aplicaţie de partajare de fotografii şi vom dezvolta toate formatele video în jurul Reels.

Noua abordare va transforma oficial Instagram într-o variantă a rivalului Tik Tok.

Utilizator: Cine n-are Tik Tok poate să se uite pe Instagram şi e mai uşor. Şi, generaţia noastră preferă Tik Tok. 

Pe acelaşi subiect

Se schimbă şi mult contestatul algoritm bazat pe recomandări. Postările vor reveni la afişarea în ordine cronologică.

Ştefana Teodoroiu - creator de conţinut: Mi se pare fain că poţi să vezi ordinea în care au fost postate toate materialele. Pe de altă parte, nu ştiu dacă vom mai putea să vedem la fel de multe ca până acum pentru că va fi bătaie mai mare, să zic aşa. 

Instagram pregăteşte schimbări şi pentru cei mai tineri dintre utilizatori. 

Marian Hurducaş - consultant comunicare: Au renunţat la ideea de a mai face un Instagram for Kids şi au zis, ok, o să facem nişte features, adică o să aducem nişte opţiuni în plus ca părinţii să poată controla conturile de Instagram ale copiilor. 

Schimbări la cele mai folosite aplicaţii

Grupurile de WhatsApp vor putea fi organizate în comunităţi, iar secţiunea de mesagerie din Instagram va fi regândită pentru că este locul de întâlnire al Generaţiei Alpha. 

Reporter: Cum comunicaţi?

Utilizatori: - Instagram!

- Da, sau alte aplicaţii. Discord, mai multe chestii. WhatsApp-ul nu prea îl folosesc. 

Marian Hurducaş - consultant comunicare: O lume paralelă, în care toate activităţile pe care le facem acum faţă în faţă să se întâmple într-un loc care se numeşte Metaverse şi care ar însemna statul mai mult în online. 

O a treia bifă pe WhatsApp va semnala o captură a ecranului. În plus, există şi aplicaţii pentru mesajele sau fotografiile şterse din conversaţii. 

Ioana Matei - reporter Observator: Aplicaţiile monitorizează notificările şi te anunţă atunci când un mesaj a fost şters de către expeditor, dar îl şi salvează, astfel încât să îl poţi citi, chiar dacă în conversaţie nu mai apare. Important este să aveţi notificările activate, pentru WhatsaApp sau alt serviciu de mesagerie, din setările telefonului. 

Deocamdată, aplicaţiile sunt disponibile doar pentru telefoanele cu Android. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Instagram şi Whatsapp anunţă noi modificări. Mesageria va fi reorganizată şi se va pune accent pe clipurile video