Antena Meniu Search
x

Microsoft, obligată să plătească 20 de milioane de dolari amendă după ce a coletat ilegal datele copiilor care se juca pe Xbox

Amendă usturătoare pentru Microsoft. Va plăti 20 de milioane de dolari autorităților federale de reglementare din SUA după ce s-a descoperit că a colectat ilegal date despre copiii care și-au făcut conturi Xbox.

de Redactia Observator

la 06.06.2023, 09:45

Microsoft, obligată să plătească 20 de milioane de dolari amendă după ce a coletat ilegal datele copiilor care se juca pe Xbox
Microsoft, obligată să plătească 20 de milioane de dolari amendă după ce a coletat ilegal datele copiilor care se juca pe Xbox - Shutterstock

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a ajuns luni la o înțelegere cu compania, care include și protecție sporită pentru copii. Printre alte încălcări, FTC a constatat că Microsoft nu a informat părinții cu privire la politicile sale de colectare a datelor.

FTC a declarat că Microsoft a încălcat Legea privind protecția confidențialității online a copiilor, neobținând în mod corespunzător consimțământul părinților și reținând datele personale despre copiii sub 13 ani mai mult decât este necesar, pentru conturile create înainte de 2021. Legea impune ca serviciile online și site-urile web adresate copiilor să obțină consimțământul părintelui și să-l informeze despre datele personale colectate despre copilul lor.

Microsoft ar fi obținut necorespunzător date ale copiilor care își făceau cont pe Xbox

Utilizatorii Xbox trebuie să creeze un cont pentru a utiliza anumite servicii. Informații precum numele complet, adresa de e-mail și data nașterii sunt colectate ca parte a configurației. Abia după obținerea informațiilor personale, cum ar fi numărul de telefon al copilului, Microsoft a cerut permisiunea unui părinte. Din 2015 până în 2020, Microsoft a păstrat date „uneori ani de zile” din contul configurat, chiar și atunci când un părinte nu a reușit să finalizeze procesul, a spus FTC într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, compania nu a reușit să informeze părinții cu privire la toate datele pe care le colecta, inclusiv fotografia de profil a utilizatorului și că datele erau distribuite terților.

Din păcate, nu am îndeplinit așteptările clienților și ne-am angajat să respectăm ordinul pentru a continua îmbunătățirea măsurilor noastre de siguranță. Credem că putem și ar trebui să facem mai mult și vom rămâne fermi în angajamentul nostru față de siguranță, confidențialitate și securitate pentru comunitatea noastră”, a scris Dave McCarthy de la Microsoft, într-o postare pe blogul Xbox.

Ca parte a acordului, Microsoft trebuie să instituie, de asemenea, noi reguli de siguranță pentru copii. Aceasta include menținerea unui sistem de ștergere a tuturor datelor cu caracter personal după două săptămâni, dacă nu se obține consimțământul părinților.

Ordinul trebuie să fie aprobat de un judecător federal înainte de a intra în vigoare. Săptămâna trecută, Amazon a fost de acord să plătească 25 de milioane de dolari după ce FTC a constatat că a păstrat date sensibile, inclusiv înregistrări vocale ale copiilor, ani de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Microsoft, obligată să plătească 20 de milioane de dolari amendă după ce a coletat ilegal datele copiilor care se juca pe Xbox