Antena Meniu Search
x

Video Misiunea Artemis: Capsula Orion a călătorit în jurul Lunii cu succes. Când ar putea avea oameni la bord

Călătoria în jurul Lunii a capsulei Orion a ajuns la final, după 26 de zile în care a survolat la mică distanţă Luna. Capsula, care nu a avut niciun astronaut la bord, a aterizat în Oceanul Pacific, în largul coastei mexicane Guadalupe. Finalizarea cu succes a misiunii Artemis 1 le-a oferit cercetătorilor NASA undă verde pentru pregătirile următoarei misiuni - Artemis 2. Este programată pentru 2024 şi, cel mai probabil, va avea oameni la bord.

de Redactia Observator

la 12.12.2022, 21:54

Vezi și

Capsula Orion a NASA s-a întors duminică de pe Lună, parașutându-se în Pacific, în largul Mexicului, la finalul unui zbor de testare, transmite Mediafax.

Capsula a intrat în atmosferă cu o viteză de 32 de ori mai mare decât viteza sunetului și a suportat temperaturi de 2.760 de grade Celsius înainte de a se prăbuși în apropiere de Insula Guadalupe.

O navă a Marinei Militare s-a deplasat rapid pentru a recupera nava spațială și cele trei manechine de testare echipate cu senzori de vibrații și monitoare de radiații.

NASA a salutat coborârea și amerizarea și că a spus că au fost „aproape perfecte”

Pe acelaşi subiect

Agenția spațială avea nevoie de o amerizare reușită pentru a rămâne pe drumul cel bun pentru următorul zbor Orion în jurul Lunii.

Exercițiul a făcut parte din programul Artemis al NASA, un program care urmărește să ducă oameni pe suprafața lunară mai târziu în acest deceniu.

Duminică se împlinesc exact 50 de ani de când această performanță a fost realizată ultima dată de echipajul de pe Apollo 17.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Misiunea Artemis: Capsula Orion a călătorit în jurul Lunii cu succes. Când ar putea avea oameni la bord