Munca de acasă vine cu riscuri pentru afacerişti
Stăm acasă, dar ne facem treaba în continuare. Este regula după care se ghidează cei mai mulți antreprenori în această perioadă. Din clădirile de birouri, firme din toate domeniile și-au mutat activitatea în online.
Stăm acasă, dar ne facem treaba în continuare. Este regula după care se ghidează cei mai mulți antreprenori în această perioadă. Din clădirile de birouri, firme din toate domeniile și-au mutat activitatea în online.
Iar managerii țin acum legătura cu clienții, dar și cu angajații exclusiv pe mail, la telefon sau prin videocall.
Digitalizarea forțată vine cu plusuri, dar și minusuri, așa că mulți s-au văzut nevoiți să caute noi soluții pentru a-și continua afacerile.
Alexandru are o agenție imobiliară și câteva zeci de angajați. În urmă cu o lună, unii erau pe teren, la întâniri, alții la birou. Astăzi, toată activitatea se desfăşoară în online.
- Gadgetul nelipsit din ghiozdanul copiilor din generaţia Alpha. Avertismentul psihologilor: "Face foarte multe crize...
- TikTok, platforma preferată a adolescenților români: 84% o accesează zilnic, 8 din 10 tineri au primit conținut...
- De ce sunt românii mai vulnerabili la informaţiile false şi capcanele de pe internet. Expert: Întotdeauna a...
- Prima expoziţie imersivă din România, dedicată lui Leonardo Da Vinci. Vizitatorii, invitaţi să pătrundă în...
- Maşina viitorului, construită la Cluj. Foloseşte energie solară şi cântăreşte sub 200 de kilograme
Deși provocările sunt mai mari, antreprenorii au fost forțați să se adapteze.
De aceea, companii de telecomunicații s-au adaptat și ele și au creat oferte cu trafic de date și apeluri nelimitate, servicii pentru stocarea datelor sau chiar securizarea lor.
Faptul că mulți dintre noi lucrăm de acasă în această perioadă ar trebui să ne facă un pic mai responsabili decât în situația în care am lucra de la birou.
Și asta pentru că hakerii sunt cu ochii pe firme din toate domeniile în această perioadă, ne avertizează specialiștii. De exemplu, în luna martie, pe fondul pandemiei de coronavirus, atacurile cibernetice au fost de cinci ori mai multe față de luna februarie.
Pe lângă lecția digitalizării, antreprenorii, dar și angajații mai au de învățat o lecție!
Și haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie! Ce se va întâmpla cu multe afaceri dacă pandemia va continua încă trei luni, nouă luni sau chiar un an de acum încolo?
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰