Antena Meniu Search
x

Noua rețea de socializare pro Donald Trump, piratată după lansare. Ce este GETTR și cum funcționează

Un site de socializare lansat duminică de Jason Miller, consilier senior al fostului președinte american Donald Trump, a fost la scurt piratat. Peste 500.000 de persoane s-au înregistrat pentru a folosi site-ul, susține Miller.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 13:25

Noua rețea de socializare pro Donald Trump, piratată după lansare. Ce este GETTR și cum funcționează
GETTR - Politico

GETTR, o platformă în stil Twitter, cu postări și subiecte de tendință, a fost promovată pe magazinele de aplicații Google și Apple ca „o rețea socială fără prejudecăți pentru oameni din întreaga lume”, relatează Reuters. Noua rețea de socializare, despre care Trump spune că este ”anti-cenzură”  a fost lansată oficial pe 4 iulie și a fost repede inundată de postări spam și chiar piratată. "Problema a fost detectată și remediată în câteva minute și tot ce a reușit hackerul să realizeze a fost să schimbe câteva nume de utilizatori", a spus Miller pentru Reuters.

Un editor de la siteul Salon a postat pe Twitter capturi de ecran ale mai multor profiluri GETTR, inclusiv cele ale fostului secretar de stat Mike Pompeo și Jason Miller, care au fost modificate cu mesajul „JubaBaghdad a fost aici, urmează-mă pe twitter :)”.

Întrebat despre problemele de securitate ale noii rețele de socializare, Miller a spus că situația a fost „corectată”. Miller a anunțat planurile echipei Trump de a lansa o nouă platformă de socializare încă de acum câteva luni, în urma deciziilor luate de Twitter și de alte rețele de socializare de a-l bloca pe fostul președinte american după revolta din 6 ianuarie, când susținătorii săi au luat cu asalt Capitolul.

Fostul consilier Trump, Steve Bannon, a descris duminică GETTR drept „ucigașul lui Twitter” într-o postare pe noua rețea. Trump a fost interzis definitiv de pe Twitter și rămâne suspendat de Facebook până cel puțin în 2023, dar și de YouTube al lui Alphabet (Google), până când compania constată că nu mai există risc de violență. 

Pe acelaşi subiect

Jason Miller a declarat pentru Fox News la începutul acestei săptămâni că speră că Trump se va alătura GETTR, dar că fostul președinte ia în considerare o serie de opțiuni. El a spus că Trump nu finanțează platforma GETTR.

Ce este GETTR

Aplicația GETTR a intrat prima dată pe magazinele de aplicații Google și Apple la jumătatea lunii iunie și a fost actualizată recent miercuri.  Aplicația este clasificată „M” pentru adulți, ceea ce înseamnă că este recomandată pentru utilizatorii de peste 17 ani și. Numele GETTR a fost inspirat de o combinație de litere din cuvintele: Getting Together. Postările au o lungime de 777 de caractere iar aplicația găzduiește videoclipuri cu o lungime de până la trei minute și poate, de asemenea, să găzduiască fluxuri live. Sediul central al aplicației este situat în New York.

Interfața GETTR pare similară cu cea a Twitter, inclusiv folosirea de hashtag. Iar asemănările cu Twitter nu se termină aici. Aplicația GETTR oferă utilizatorilor noi posibilitatea de a „importa copii ale conținutului de pe Twitter în GETTR”. Noua platformă permite, de asemenea, utilizatorilor să importe urmăritorii lor reali de pe Twitter - care, cumva, ajung să aibă conturi GETTR proprii. De exemplu, republicanul Sean Parnell din Pennsylvania, candidat la senat, avea peste 175.000 de adepți pe GETTR  joi după-amiază, deși a aderat la platformă joi. Numărul de adepți pe GETTR fiind identic cu numărul de adepți pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Noua rețea de socializare pro Donald Trump, piratată după lansare. Ce este GETTR și cum funcționează