Antena Meniu Search
x

(P) 4 lucruri pe care trebuie să le faci după ce i-ai cumpărat copilului primul smartphone

Telefonul mobil este o necesitate în vremurile în care trăim chiar și în cazul copiilor. Odată ce micuțul tău devine parțial independent și iese din casă fără tine, fie că se duce la școală sau la joacă cu prietenii, un mobil te ajută, în primul rând pe tine, să știi unde și cu cine este.

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 15:49

În plus, smartphone-urile de acum au tot felul de funcții. Mai mult decât atât, există o serie de aplicații care îți permit să restricționezi anumite funcționalități, în așa fel încât copilul tău să fie ferit de informații care i-ar dăuna.

Iată 4 lucruri pe care să le faci atunci când îi cumperi copilului primul lui smartphone:

Folosește o aplicație pentru localizarea telefonului

Aplicații ca acestea, prin care poți să vezi în orice moment unde se află copilul tău, o să-ți aducă liniștea. Dacă ți se pare că drumul de la școală până acasă durează mai mult decât de obicei, tot ce trebuie să faci este să verifici în telefonul tău locația celui mic și vei vedea exact unde este. În plus, aplicația este extrem de utilă în cazul în care telefonul se pierde, pentru că știi și tu că micuții sunt uneori mai neatenți cu lucrurile lor.

Foloseşte funcţia de control parental

Telefoanele moderne au funcții incluse de control parental, așa că, odată setate, scapi de grija că micuțul ar avea acces la informații nepotrivite pentru vârsta lui. De asemenea, îți oferă un control al activităților de pe telefon. Dacă telefonului îi lipsește această caracteristică, descarcă o aplicație, iar lista de aici ți-ar putea fi de ajutor. Cu funcția sau aplicația de control parental poți să monitorizezi sută la sută mobilul copilului. Poți să alegi ce jocuri sau aplicații pot fi instalate, setezi tipul de conținut ce poate fi afişat în căutările pe Google, stabilești durata de timp în care poate fi folosit mobilul și permite localizarea aparatului.

Conexiune prin Wi-Fi

O altă metodă bună de a controla activitățile copilului pe primul lui smartphone este să îi setezi accesul la internet doar pe Wi-Fi. El are nevoie de internet doar pentru jocuri, iar asta trebuie să o facă acasă, după programul stabilit de tine. În plus, acasă tu poți să verifici în orice moment ce face cu telefonul, ce accesează și ce descarcă, pe când dacă are acces la internet și când este singur, fără supravegherea ta, ar putea să fie tentat să facă și altceva.

Măsuri de protecție

Pentru copii, telefonul este, de fapt, o jucărie și știi și tu că jucăriile au o durată de viață limitată la ei :) Deci, înainte de orice, ar fi bine să iei măsuri de protecție. Cumpără odată cu telefonul o husă antișoc și o folie din sticlă sau din silicon pentru ecran. Vei vedea în foarte scurt timp cam cât sunt de utile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Tehnologie » (P) 4 lucruri pe care trebuie să le faci după ce i-ai cumpărat copilului primul smartphone