Antena Meniu Search
x

(P) Care sunt beneficiile serviciilor de web hosting Romania pentru un site care se adreseaza unui public local?

Serviciile de gazduire web permit oricarui website sa fie accesibil tuturor utilizatorilor, acesta fiind sustinut de un computer care ramane activ 24/7. Totusi, un furnizor international nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Desi astfel de companii sunt prezente de mult timp pe piata, gama de servicii oferite este una redusa in comparatie cu pretul. In schimb, daca optezi pentru un plan de web hosting Romania, ai parte de o serie importanta de avantaje. Iata care sunt acestea!

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 11:57

(P) Care sunt beneficiile serviciilor de web hosting Romania pentru un site care se adreseaza unui public local?
(P) Care sunt beneficiile serviciilor de web hosting Romania pentru un site care se adreseaza unui public local?

Performanta imbunatatita

Locatia unui server afecteaza viteza de incarcare a paginilor. Atunci cand datele trebuie sa treaca peste ocean, te poti astepta la timpi de raspuns inceti. Pe de alta parte, lucrurile sunt diferite daca alegi o companie care isi are centrul de date pe plan local. Datorita faptului ca serverul fizic este foarte aproape de locatia clientilor, acestia se vor bucura de o experienta de navigare imbunatatita.

Acest lucru te va ajuta considerabil in cazul in care iti propui sa-ti imbunatatesti pozitiile in paginile cu rezultate ale cautarilor in Google pentru expresiile care te intereseaza. Google a anuntat faptul ca viteza de incarcare la care se asteapta majoritatea utilizatorilor in 2021 este de cel mult 3 secunde, iar tu trebuie sa te adaptezi la aceste cerinte. Un serviciu de hosting local de calitate garanteaza faptul ca totul functioneaza in parametri optimi si nu exista intarzieri in livrarea continutului.

Asistenta tehnica

Multe persoane nu acorda atentie serviciului de suport tehnic pe serverele de web hosting Romania, insa aceasta este o greseala. Indiferent cat de frumos ar fi sa ai un website care nu intampina niciodata bug-uri sau erori, sansa ca acest lucru sa se intample este aproape zero. Adesea, vor aparea situatii in care o sa ai nevoie de asistenta, indiferent care sunt abilitatile tale tehnice. Din fericire, cu hostingul local ai parte de suport pentru clienti in limba romana. Acesta poate fi valabil chiar si non-stop, iar pe website-ul furnizorului o sa gasesti o sectiune de resurse si intrebari frecvente. Acestea te vor ajuta sa efectuezi configurarile si sa treci peste evenimentele neprevazute intr-un mod mai simplu.

Preturile serviciilor

Majoritatea furnizorilor din strainatate vin cu preturi atractive pentru pachetele initiale, insa acestea sunt disponibile o singura data. Pe termen lung, costurile pentru un website sunt chiar si de 10 ori mai mari decat la inceput. Din cauza nivelului mare de clienti si al faptului ca detin computerele, firmele mari isi permit sa ofere chiar si discounturi de peste 90%. Aceasta este insa doar o strategie de marketing, iar dupa primele luni vei fi nevoit sa platesti pretul intreg pentru majoritatea serviciilor.

Cum ramane cu securitatea? Spre deosebire de firmele mici de web hosting Romania, companiile recunoscute la nivel mondial atrag frecvent persoane rau intentionate. Exista masuri de securitate impotriva acestor evenimente, insa un server partajat poate avea adesea vulnerabilitati sau virusi prezenti din cauza activitatii altor clienti. Pe langa asta, multe servicii de securitate sunt disponibile doar cu plata. Spre exemplu, este necesar sa platesti o taxa pentru posibilitatea de backup automat sau pentru cea de protectie DDoS. Pe de alta parte, un furnizor de web hosting Romania iti poate pune la dispozitie aceleasi avantaje in mod gratuit.

Cum sa alegi abonamentul potrivit de web hosting?

Pentru a alege abonamentul ideal este important sa realizezi o estimare pentru spatiul pe care-l vor ocupa fisierele si sa decizi pe ce platforma iti vei incepe afacerea. In functie de raspuns, se poate alege un plan de gazduire shared sau unul specific. Ia in considerare si posibilitatea de returnare a banilor, astfel incat sa poti testa toate serviciile!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Tehnologie » (P) Care sunt beneficiile serviciilor de web hosting Romania pentru un site care se adreseaza unui public local?