Antena Meniu Search
x

(P) Lucrări de pământ

Lucrările de pământ constau fie în terasamentul efectuat atunci când doriți să construiți, nivelați sau să modelați un teren agricol, fie în excavarea șanțurilor pentru fundații, apă, canalizări.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 11:18

(P) Lucrări de pământ
(P) Lucrări de pământ

Există firme care dispun de utilajele și echipele necesare nivelării pământului sau săpării șanțurilor pentru fundații. Aceste firme pot fi găsite cu ajutorul Wilio, accesând secțiunea lucrări de pământ preț. Este suficient să cereți o ofertă cu informațiile pe care doriți să le aflați și în scurt timp un furnizor care se ocupă de tipul de lucrări cerut, vă va trimite prima ofertă de preț.

De reținut este faptul că veți primi mult mai multe oferte, trebuie doar să o alegeți pe cea potrivită cerințelor dumneavoastră, dar care să fie cât de cât apropiat de locul desfășurării lucrării, pentru că sunt se folosesc utilaje grele și transportul lor pe distanțe mari poate fi unul mai complicat sau costisitor. 

Un aspect importat este faptul că toți furnizorii de servicii de pe Wilio sunt atent verificați, au experiență și un portofoliu bogat în spate. Pentru a fi și mai convinși că firma aleasă este cea potrivită, puteți verifica recenziile altor clienți care au apelat la acel furnizor și dacă au fost sau nu mulțumiți de serviciile primite. 

De ce să apelezi la un profesionist în lucrări de pământ?

Atunci când doriți să efectuați diverse lucrări de pământ, cel mai bine este să apelați la un profesionist în domeniu, din mai multe considerente: dispune de utilajele necesare efectuării unei lucrări de calitate, are cunoșțințele necesare pentru a executa la dimensiunile corecte un șanț pentru fundație, apă sau canalizare, astfel încât să fie depășită în adâncime limita de îngheț, pentru ca ulterior să nu fie probleme. Un expert care deține soluții avantajoase pentru executarea lucrărilor de teren poate fi găsit pe Wilio.  

Chiar dacă la primă vedere acestea par niște lucruri simple și ne gândim că putem să ne ocupăm și singuri, cu ajutorul unui târnăcop, lopeți și cazmale, realitatea este de fapt cu totul alta. În primul rând, dacă facem în regim propriu aceste lucrări, timpul de executare va fi cu mult mai mare comparativ cu timpul lucrat de un profesionist.

În același timp, cel mai probabil pentru măsurarea dimensiunilor și adâncimilor fundației, ne-am folosi de o ruletă. Ruleta este un instrument de măsurat ideal, doar că ne-ar lua mult mai mult timp, necesitând mai multe măsurători pentru dimensiuni exact. Un expert însă are la dispoziție un laser cu ajutorul căruia știe cu exactitate unde și cât să sape. Totodată un expert în săpături știe și cum să execute în mod corect săpăturile pentru a evita posibilele alunecări de pământ ce pot astupa șanțul săpat. 

Care sunt prețurile unei lucrări de pământ?

Trebuie să știți că prețurile variază în funcție de complexitatea lucrării, de dimensiunile ei și de tipul utilajelor folosite. 

Spre exemplu, prețul pentru executarea fundațiilor casei, săpături pentru țevi de drenaj, canalizare sau apă, se calculează la oră și este estimat a fi în jurul sumei de 150 de lei/oră. Un preț estimativ pentru compactarea pământului este situat între 50 – 70 de lei/mc. 

În funcție de complexitatea lucrării, zona unde se desfășoară, tipul de sol, prețul poate varia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » (P) Lucrări de pământ