Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Patru astronauți amatori s-au întors acasă, după două săptămâni în spaţiu. Aveau în plan să stea doar 8 zile pe ISS

Un echipaj de "turişti cosmici" a revenit pe Pământ, după excursia spre Staţia Spaţială Internaţională. Deşi grupul trebuia să rămână la bordul ISS doar opt zile, a ajuns să petreacă două săptămâni departe de Terra. Fiecare astronaut amator a plătit 55 de milioane de dolari pentru călătoria cu o capsulă Space X, lansată de la centrul spaţial Kennedy din Florida.

De Redactia Observator la 26.04.2022, 09:59

Patru turişti spaţiali au revenit pe Pământ după prima misiune privată pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează agenţia DPA. Capsula lor a amerizat luni în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului american Florida.

În loc de 8 zile, au stat în spaţiu două săptămâni

Călătoria de întoarcere a grupului pe Pământ a fost amânată de mai multe ori din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit companiei private de turism spaţial Axiom Space. Grupul trebuia să rămână la bordul ISS doar opt zile, însă a ajuns să petreacă două săptămâni departe de Pământ.

Astronauţii s-au bucurat de imponderabilitate şi de privelişti unice cu planeta noastră şi, în plus, au efectuat peste 25 de experimente ştiinţifice, relatează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Primul echipaj exclusiv privat, la bordul unei rachete SpaceX

Echipa a fost formată din astronautul hispano-american Michael López-Alegría, antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul şi pilotul israelian Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Misiunea Ax-1 a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida cu o capsulă Crew Dragon, aparţinând SpaceX, la 8 aprilie. Această misiune a fost rezultatul unei cooperări între compania Axiom, agenţia spaţială americană NASA şi compania miliardarului Elon Musk, SpaceX.

Cât au plătit astronauţii amatori pentru călătorie

Potrivit media, pasagerii au plătit în jur de 55 de milioane de dolari fiecare pentru acest zbor.

Cu toate acestea, comandantul López-Alegría a subliniat anterior că ei nu se consideră turişti spaţiali. "Cred că turismul spaţial are un rol important, dar nu despre asta este vorba. Cu siguranţă, aceasta nu este o vacanţă pentru membrii echipajului meu", a spus el. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Patru astronauți amatori s-au întors acasă, după două săptămâni în spaţiu. Aveau în plan să stea doar 8 zile pe ISS