Forumului European al Roboticii. Românii pot întâlni roboții viitorului (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 20.03.2019, 20:04.
Actualizat: 20.03.2019, 21:50

Mâna electrică acţionată de 25 de motoare, robotul care poate lua locul unui vânzător şi umanoidul care costă un milion de euro sunt vedetele Forumului European al Roboticii, deschis astăzi în Capitaltă.

Mâna electrică acţionată de 25 de motoare, robotul care poate lua locul unui vânzător şi umanoidul care costă un milion de euro sunt vedetele Forumului European al Roboticii, deschis astăzi în Capitaltă. Tehnologia viitorului este creată şi de români, care încep să exceleze în acest domeniu. Asta, după ce, în ultimii ani, şi-au făcut un renume mondial în industria IT.

E clar, viteza nu este încă cea pe care o vedem în filme, dar în câţiva ani ajungem şi acolo. Roboţii din prezent au însă alte aptitudini.

Reem-C, un robot umanoid reprezintă cel mai scump exponat de la forumul roboticii. Dezvoltat de o echipă de specialişti din Spania, prototipul este destinat cercetării.

"Robotul are multe articulaţii şi poate face multe lucruri care ţin de mişcare, la fel ca şi noi. Am fost inspiraţi de corpul uman, când am construit acest robot" a spus Judith Viladomat, expozant .

În viitor, va putea fi folosit pentru îngrijirea vârstnicilor sau pentru a face sarcini de serviciu la anumite companii. Cum face în prezent, fratele lui, Escu, creat chiar de români.

"Poate sa stea intr-un magazin, vii cu produsul la el il scanezi, platesti, iti scoate si chitanta. Poate avea rol de vanzator" a spus Ana Maria Stancu, expozant.

Pentru acest tip de roboţi, o companie din Marea Britanie propune montarea degetelor care imită perfect mişcările făcute de om. Este timpul să le supunem unui test de îndemânare.

800 de experţi şi 40 de expozanţi sunt prezenţi până vineri la un forum în Capitală, cea mai mai importantă întâlnire a specialiştilor din domeniul roboticii și inteligenței artificiale din Europa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.