Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu organizează un concurs de robotică
O dată cu apariția platformei Chat GPT, percepția oamenilor despre inteligența artificială s-a schimbat radical. Pentru prima dată știința a generat o posibilitate la îndemâna tuturor de rezolvare rapidă a problemelor din orice domeniu, însă au apărut și temerile că vom ajunge să fim conduși de roboți.
În realitate, roboții reprezintă o modalitate ingenioasă de a substitui munca repetitivă sau grea a oamenilor pentru a ușura, de fapt, viața. Faptul că omul poate crea o mașinărie care să interacționeze inteligent cu lumea reprezintă un salt fascinant al minții umane și poate aduce multiple beneficii tuturor.
Noile descoperiri în acest domeniu arată că roboții pot fi folosiți cu succes și în educația celor mici sau însoțirea copiilor cu nevoi speciale.
În acest context, în premieră în România, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României organizează un concurs pentru pasionații de robotică. Intitulat “Looking for the New Shakey” concursul lansează o provocare pentru toate vârstele să aducă propria invenție și câștigătorul are șansa să primească o finanțare pentru construcția unui alt robot. În concurs sunt acceptați doar concurenții sau echipele care au construit un robot funcțional. Înscrierile se fac până pe 30 iunie pe www.fundațiadanvoiculescu.ro.
Shakey a fost primul robot pe care omul a reușit să îl creeze, în anii ’60, având abilitatea de a face alegeri raționale în găsirea soluțiilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰