Antena Meniu Search
x

Video Sistem de alertă timpurie și informare în timp real privind atacurile cibernetice. Cine va primi notificările menite să oprească hackerii

România va avea un sistem de alertă timpurie și informare în timp real privind atacurile asupra spațiului cibernetic național. Firmele, instituţiile de stat sau chiar persoanele fizice pot primi alerte despre hackerii care le-au intrat în calculator. Momentan, nu se ştie când va fi totul implementat. Proiectul a fost, însă, testat din 2019 în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică spun că observă zilnic între 20 şi 30.000 de potenţiale atacuri. 

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 21:17

Vezi și

Un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) arată că, în perioada 20 septembrie 2019 – 19 octombrie 2023 a fost derulat proiectul “Sistem de alertă timpurie și informare în timp real - RO-SAT”, cod MySMIS2014+ 130277, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în baza contractului de finanțare nr. 2/2.3.2/20.09.2019, încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate și Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și a avut acoperire la nivel național.

Valoarea totală a proiectului a fost de 69.623.544,00 lei, din care 58.612.355,64 lei valoarea cofinanțării UE (FEDR).

Obiectivul general al proiectului a constat în creșterea capacității operaționale a DNSC  în vederea asigurării capabilităților naționale de prevenire, identificare, analiză și reacție la incidentele de securitate cibernetică. Prin implementarea proiectului, respectiv prin rezultatele prevăzute, s-a urmărit creșterea nivelului de securitate a spațiului cibernetic național (instituții publice, companii private, utilizatori individuali), precum și creșterea capacității de răspuns la incidente de securitate cibernetică a DNSC. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Tehnologie » Sistem de alertă timpurie și informare în timp real privind atacurile cibernetice. Cine va primi notificările menite să oprească hackerii