Antena Meniu Search
x

Video Smartphone-ul care se încarcă în doar 9 minute. Cât costă

Producătorul chinez de smartphone-uri Realme a lansat un telefon despre care susţine că poate fi încărcat complet în 9 minute şi 30 de secunde, relatează CNBC. Compania a prezentat device-ul său, modelul GT3, la Mobile World Congress din Barcelona, cel mai mare târg de telefoane mobile din lume, în încercarea de a dezvolta afacerile din afara Chinei.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 08:30

Smartphone-ul care se încarcă în doar 9 minute. Cât costă
Smartphone-ul care se încarcă în doar 9 minute. Cât costă - Profimedia Images/Arhivă

Compania a dezvăluit smartphone-ul său GT3 la Mobile World Congress din Barcelona, cel mai mare târg de telefoane mobile din lume. Aceasta încearcă să-şi dezvolte afacerile în afara Chinei şi se alătură unui val de furnizori chinezi care doresc să vizeze pieţele din străinătate.

Preţul GT3 porneşte de la 649 de dolari, plasându-l într-un segment extrem de competitiv, în care Realme va concura cu rivalii chinezi precum Xiaomi şi Oppo, care oferă dispozitive low-cost cu specificaţii înalte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Realme urmăreşte segmentul de marjă scăzută al pieţei, oferind produse la preţuri extrem de competitive, destinate celor care caută valoare. Cu toate acestea, aceasta este o parte extrem de dificilă a pieţei în care să joci. Marjele scăzute cu o singură cifră se pot evapora dacă dolarul se mişcă rapid, preţurile componentelor cresc sau costurile de transport se ridică – toţi factorii contrari la care Realme a trebuit să facă faţă”, a declarat Ben Wood, şeful de cercetare la CCS Insight, pentru CNBC, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

În încercarea de a se extinde în străinătate, compania şi-a lansat telefoanele emblematice GT2 şi GT2 Pro în Europa, anul trecut. Dar momentul a fost dificil, piaţa globală de smartphone-uri în 2022 a suferit cel mai rău an din 2013 în ceea ce priveşte livrările.

Realme a livrat 52 de milioane de smartphone-uri

Ky Li, CEO-ul Realme, a declarat anul trecut că compania urmăreşte să vândă 85 de milioane de telefoane la nivel global în 2022. Compania nu a publicat date actualizate. Strategy Analytics, o firmă de cercetare de piaţă, estimează că Realme a livrat 52 de milioane de smartphone-uri, o scădere de 20% de la an la an.

Numărul de livrări indică numărul de dispozitive pe care Realme le trimite comercianţilor cu amănuntul pentru a le vinde şi nu este egal cu vânzările, dar este un indiciu al cererii pentru telefoanele companiei.

Livrările Realme în Europa, regiunea cheie pe care o ţinteşte pentru extinderea internaţională, au scăzut cu 44% de la an la an, în al patrulea trimestru din 2022, potrivit Counterpoint Research.

Cota sa de piaţă în Europa a scăzut la 4%, de la 6% în aceeaşi perioadă a anului precedent.

”Cele mai mari provocări ale Realme în Europa şi SUA în 2023 includ o lipsă de prezenţă în retail la operatori puternici precum Vodafone” şi o percepţie a mărcii care este mai puţin prestigioasă decât Apple sau Samsung, a declarat Neil Mawston, director general la Strategy Analytics.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Smartphone-ul care se încarcă în doar 9 minute. Cât costă