Antena Meniu Search
x

Soluții cu vată minerală Knauf Insulation pentru protecția la foc

Incendiul: cauza a 4.000 de persoane decedate anual și de spitalizare a peste 70.000 de oameni. Acestea sunt estimările în urma raportării a aproximativ 2 milioane de incendii care au loc anual în Europa. Îngrijorător este faptul că cele mai multe incendii s-au produs în clădiri. Iar în cazul fericit în care nu există victime, pagubele materiale se ridică la sume enorme, de ordinul miliardelor de euro.

Soluții cu vată minerală Knauf Insulation pentru protecția la foc - shutterstock.com

Incendiul: cauza a 4.000 de persoane decedate anual și de spitalizare a peste 70.000 de oameni. Acestea sunt estimările în urma raportării a aproximativ 2 milioane de incendii care au loc anual în Europa. Îngrijorător este faptul că cele mai multe incendii s-au produs în clădiri. Iar în cazul fericit în care nu există victime, pagubele materiale se ridică la sume enorme, de ordinul miliardelor de euro.

În contextul dezvoltării rapide a arhitecturii urbane și a utilizării tot mai ridicate a sistemelor electrice, pericolul apariției incendiilor este tot mai crescut. România reglementează siguranța la foc a construcțiilor prin normativul P 118-99, Partea I, intrat în vigoare în anul 1999, însă, care nu are adăugiri și reglementări de peste 18 ani. De aceea, pentru a obține o protecție eficientă și sigură împotriva incendiilor, este nevoie să te ghidezi după normele europene în vigoare și materialele care respectă cel mai stricte standarde anti-incendiu.

Ce aspecte legate de protecția la foc trebuie să ai în vedere atunci când alegi produsele de izolare pentru incendiu?

  • Timpul de rezistență la foc al sistemelor în caz de incendiu

  • Clasificarea în care se încadrează materialele utilizate

  • Montarea corectă a izolației

  • Izolarea structurii clădirii pentru a permite persoanelor să iasă în siguranță

  • Zonele casei vulnerabile la incendiu

  • Clasificarea produselor folosite în construcții în ceea ce privește reacția la foc conform EN 13501-1 este cunoscută sub numele de "Euroclass" și este structurată în 7 clase: A1, A2, B, C, D, E, și F. Fiecare clasă reprezintă nivelul de rezistență și comportamentul la foc al materialelor pentru construcții. În acest sens, produsele clasificate în clasa A1 nu contribuie la propagarea sau dezvoltarea focului, inclusiv în cazul focului complet dezvoltat, nu degajă emisii de fum și nu produc picături arzânde.

Knauf Insulation îmbunătățește permanent performanțele gamei de produse pentru a obține o protecție cât mai bună a clădirilor și a locatarilor. De aceea, atunci când este vorba despre protecție împotriva incendiilor, atenția acordată este la cel mai ridicat nivel. Astfel, pentru a realiza izolarea casei poți să ai în vedere vata minerală de sticlă și vata minerală bazaltică, produse incombustibile, certificate în clasa A1 de siguranță, dezvoltate de Knauf Insulation. Vata minerală bazaltică are o rezistență la temperaturi înalte de pană la 700 °C, iar vata minerală de sticlă până la 200°C. Din punct de vedere al aplicațiilor produselor din vată minerală de sticlă și bazaltică, acestea se extind pe toată suprafața construcției, interior și exterior: acoperișuri, pereți exteriori, pereți de compartimentare, pardoseli, izolații tehnice.

Pentru izolarea pereților exteriori ai unei clădiri trebuie luată în calcul și protecția la foc. Specialiștii Knauf Insulation recomandă pentru o izolare eficientă a exteriorului clădirii:

  • pentru clădirile cu regim de înălțime de peste 28 de metri (12 etaje), anveloparea trebuie realizată integral numai din produse termoizolante din clasa de reacție la foc A1 sau A2. În această categorie se înscrie produsul vată minerală bazaltică. 

  • pentru clădirile cu regim de înălțime de sub 12 etaje (28m înălțime) se utilizează termoizolații din clasa de reacție la foc cel puțin B, dar în jurul ferestrelor și ușilor se realizează bordarea golurilor pe laturile exterioare, numai la partea superioară şi lateral, pe conturul acestora, cu materiale termoizolante din clasa de reacţie la foc A1 sau A2-s1d0 cu lăţimea de 0,30 m, având aceeași grosime cu a materialului termoizolant al faţadei sau bordarea cu fâşii orizontale continue de material termoizolant cu clasa de reacţie la foc A1 sau A2-s1d0 dispuse în dreptul tuturor planșeelor clădirii cu lățimea de minimum 0,30 m, având aceeaşi grosime cu a materialului termoizolant utilizat la termoizolarea faţadei.

În plus, întreaga gamă de vată minerală bazaltica și de sticlă utilizată la interiorul clădirilor are încorporată tehnologia ECOSE® care îți asigură și un climat sănătos în interiorul clădirii. Tehnologia este bazată pe un liant fără formaldehidă, pe bază de materii prime uşor regenerabile care înlocuiesc produsele chimice pe bază de petrol folosite pe scară largă pentru alte tipuri de produse de izolare.

Investiția pentru protecția la foc poate însemna salvarea de vieți omenești. O izolare solidă și eficientă efectuată cu materiale de calitate superioară este vitală în cazul unui incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Soluții cu vată minerală Knauf Insulation pentru protecția la foc