Antena Meniu Search
x

Telefoanele Xiaomi - o afacere în plină ascensiune

În momentul de față, atunci când vine vorba despre telefoane, Samsung și Apple își dispună piața. Până să fie conflictul economic din luna mai pe tema Huawei și aceștia se bucurau de un succes vizibil.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 14:48

Telefoanele Xiaomi - o afacere în plină ascensiune
Telefoanele Xiaomi - o afacere în plină ascensiune

În momentul de față, atunci când vine vorba despre telefoane, Samsung și Apple își dispună piața. Până să fie conflictul economic din luna mai pe tema Huawei și aceștia se bucurau de un succes vizibil.

Firma chinezească Xiaomi a reușit să concureze cu acești giganți de pe piața smartphone-urilor chiar dacă o perioadă nu erau prezenți pe piața europeană. În România s-a deschis recent un magazin specific acestei firme în Mega Mall-ul din București și un magazin online pe - xiaomiromania.com. Producătorul Xiaomi aduce pe piață nu doar telefoane ci și camere video, auto, laptopuri și camere mirrorless.

Ascensiunea Xiaomi s-a datorat mai multor factori deoarece este cunoscut că nu există o rețetă a succesului. Inspirați de utilizatorii pasionați de gadgeturi și de clienții fideli ai altor producători, aceștia au preluat skill-urile marilor producători, reducând costurile de producție.

Producerea telefoanelor de buget și publicul țintă extrem de numeros, face ca brand-ul Xiaomi să fie unul vizat pe această nișă. Comparativ cu Apple de unde și-au inspirat designul, prețurile se regăsesc în variante pentru toate buzunarele. Într-un final, majoritatea clienților urmăresc un raport echilibrat calitate - preț și nu costuri nejustificate.

Un punct forte al acestui brand este design-ul. Materialul din care sunt confecționate carcasele este aluminiul, conferind un aspect premium smartphone-urilor. Este de la sine înțeles că nu își neglijează vechii clienți, acest lucru fiind evidențiat de update-uri frecvente de software.

Ceea ce i-a adus în top a fost și ideea de interfață user friendly pentru ca utilizatorii să dispună de o experiență plăcută și evident fără lag. Combinarea între specițicațiile tehnice de top și experiența plăcută a utilizatorului, poate fi mai mult decât benefică în momentul când publicul țintă este atât de divers.

O cerință importantă de marketing este aceea de a oferi clientului ceea ce își dorește și acest lucru se realizează prin sondaje și preluarea părerilor de la clienți. Pe acest aspect a mizat și producătorul chinez Xiaomi.

Indiferent de brand-ul telefonului sau lista de specificații tehnice, orice smartphone are nevoie din când în când de intervenții cât și de mentenanță. Astfel pe GSMnet.ro se regăsesc piese de schimb, carcase, dar și accesorii Xiaomi ce facilitează utilizarea dispozitivului.

Unul dintre cele mai apreciate modele Xiaomi este Redmi Note 7. Acesta este un smartphone mid-range, având un raport calitate - preț echilibrat, prezentând însă unele specificații ce pot concura cu marii producători recunoscuți pe piața mondială a smartphone-urilor.

Display-ul IPS de 6,3 inch cu o rezoluție de 20340 x 1080 pixeli este protejat de Corning Gorilla Glass 5. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 660 de tip octa - core, versiunea de android fiind 9. Prezintă USB type C și senzor de amprentă, mufă Jack și baterie de 4000 mAh și QiuckCharge 4.

Modelele sunt disponibile acum și pe xiaomiromania.com și în Mega Mall București. Înființarea acestor magazine prezintă avantajul prețurilor accesibile.

Pentru accesorii și piese de schimb, adaptoare și modele de carcase, huse și folii Xiaomi, acestea pot fi regăsite pe https://www.gsmnet.ro/.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Telefoanele Xiaomi - o afacere în plină ascensiune