Antena Meniu Search
x

Trendurile pentru televizoare în 2020 la CES: ecrane care se mișcă, rezoluție 8K și noutăți OLED

CES este un eveniment care are loc anual în Las Vegas și care reunește cele mai impresionante inovații din lumea tehnologiei. Anul acesta (2020) evenimentul s-a desfășurat în perioada 7-10 ianuarie, iar brandurile de televizoare și-au prezentat cele mai îndrăznețe inovații pentru noul an. Câte dintre acestea vor deveni disponibile publicului larg? Doar timpul ne poate spune. 

de Redactia Observator

la 31.01.2020, 17:05

CES este un eveniment care are loc anual în Las Vegas și care reunește cele mai impresionante inovații din lumea tehnologiei. Anul acesta (2020) evenimentul s-a desfășurat în perioada 7-10 ianuarie, iar brandurile de televizoare și-au prezentat cele mai îndrăznețe inovații pentru noul an. Câte dintre acestea vor deveni disponibile publicului larg? Doar timpul ne poate spune. 

Până atunci, să vedem ce ne rezervă viitorul în materie de tehnologie smart TV. 

4K? Pregătește-te pentru 8K 

Trendurile pentru televizoare în 2020 la CES

Sursa foto: theverge.com

Samsung a prezentat în cadrul evenimentului trei serii de televizoare cu rezoluție 8K. Aceasta promite o imagine și mai clară comparativ cu tehnologia 4K. 

Cei de la Samsung s-au gândit să mai adauge ceva atunci când vine vorba de televizoarele 8K, astfel încât să îi convingă pe potențialii clienți să plătească mai mult: rama unui televizor Samsung Q950TS este foarte subțire, astfel încât dă impresia că este format doar din ecran. 

Dincolo de acest aspect, televizoarele 8K Samsung au dimensiuni impresionante: 85 inch și chiar 98 inch.

Alte brand-uri care au început să producă televizoare 8K sunt LG, Sony și TCL. 

Momentan însă, nu există prea mult conținut 8K. Sunt disponibile câteva documentare cu imagini din natură pe Youtube și video-uri cu Sporturile Olimpice de la Tokyo realizate cu tehnologia 8K.

Momentan, fără un conținut diversificat de acest tip, un televizor cu această tehnologie nu poate reda la calitate completă. Așa că nu doar prețul piperat pe care îl au ține momentan clienții rezervați, ci și lipsa conținutului pentru ele. 

OLED devine din ce în ce mai accesibil

Televizoarele OLED oferă în prezent cea mai bună calitate a imaginii disponibilă. Treptat, această tehnologie se îndreaptă spre adoptarea în masă. În cadrul CES 2020, LG și Sony au anunțat că au vândut cu 20% mai multe televizoare OLED, mare parte din acest procent fiind reprezentat de vânzările de Black Friday, când prețurile au fost mai scăzute și volumul de comenzi mult mai mare. 

În 2020, intră în scenă un alt jucător din piață care și-a anunțat lansarea unui model OLED. Este vorba despre Vizio, producător de televizoare care ocupă numărul 3 în SUA după Samsung și TCL. 

Alte mărci precum Philips, Konka și Skyworth vor aduce de asemenea televizoare OLED în SUA anul acesta.

Diversificarea modelelor OLED este o veste bună, deoarece va duce treptat la o scădere a prețurilor și implicit la o mai mare accesibilitate pentru clienți. 

Ecrane care se mișcă

Trendurile pentru televizoare în 2020 la CES

Și fiindcă un televizor static e prea banal, producătorii s-au gândit să facă ceva și în ceea ce privește acest aspect. Astfel, au inventat ecranele care se mișcă. 

Samsung Sero care se rotește

Samsung Sero este un televizor care se rotește în modul de portret precum în cazul unui telefon. El se adresează utilizatorilor de smartphone care vor să vadă pe TV conținut în modul profil de pe aplicații precum TikTok sau Youtube. 

Momentan, televizorul se vinde în Coreea de Sud pentru aproximativ 1.600 de dolari. 

LG OLED care se ascunde

Un alt TV care a atras atenția la CES este reprezentat de un model LG OLED de 65 de inch, care se ascunde în propriul suport atunci când nu este folosit. Efectul este destul de impresionant: să vezi ecranul ridicându-se atunci când dorești să vizionezi ceva și să intre înapoi atunci când îl închizi.

Prețul contribuie la efectul de uimire: 60.000 de dolari. 

Practic, foarte mulți bani pentru un OLED de 65 de inch. Comparativ, un LG OLED gigant de 88 inch cu 8K are un preț anunțat de (doar!) 30.000 de dolari. 

Cu toate acestea, LG-ul care se ascunde nu este cel mai scump televizor posibil. Samsung și Sony, au televizoarele lor de 98 inch 8K și care costă 70.000 de dolari. 

Televizorul gigant de la Samsung îți ocupă un perete întreg

Televizorul The Wall MicroLED de la Samsung, de 146 inch, care literalmente îți ocupă un perete, are un preț de pornire de 400.000 de dolari. Dimensiunea lui poate fi personalizată până la 292 inch. 

Trendurile pentru televizoare în 2020 la CES

Televizorul gigant oferă o calitate deosebită a imaginii. Însă, dincolo de preț, e nevoie și de un spațiu pe măsură ca să îl poți monta la tine acasă. 

De asemenea, trebuie să ai grijă să îți instalezi canapeaua la o distanță potrivită pentru o astfel de dimensiune a ecranului. 

Dacă ești pasionat de cele mai noi tehnologii în materie de televizoare, fii cu ochii pe modelele care vor apărea în acest an. Brandurile se întrec în a oferi clienților o experiență din ce în ce mai bună și mai impresionantă. 

Iar timpul ne va arăta modele din ce în ce mai avangardiste și mai nonconformiste, menite să ne impresioneze ochii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Trendurile pentru televizoare în 2020 la CES: ecrane care se mișcă, rezoluție 8K și noutăți OLED