Antena Meniu Search
x

"Festivalului Părădăicilor", la castelul din Macea. Producătorii arădeni se laudă cu cele mai gustoase tomate

Roşiile sunt atât de celebre în judeţul Arad, încât au un festival al lor. De zeci de ani, tomatele îi ajută pe localnici să prospere financiar aşa că, în plin sezon, aceştia pregătesc o sărbătoare de zile mari. Sunt celebrate toate soiurile de roşii, de la cele mici, la cele mari. Anul acesta a fost unul bun pentru tomate, iar producătorii se laudă cu pătlăgele de toate formele şi culorile, unele de câteva zeci de grame, altele de aproape 1 kilogram bucata. 

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 09:20

Vezi și

În comuna Macea, din judeţul Arad, a avut loc cea de a 12-a ediţie a "Festivalului Părădăicilor", așa cum li se spune roșiilor în zonă. În incinta castelului din localitate, producătorii au etalat, pe standuri, părădăici dintre cele mai frumoase. 

ProducătorAvem roşii de la Macea, care nu sunt tratate chimic, direct din solar, punem numai îngrăşământ natural, îngrăşământ verde. 

Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea: Noi prin acest festival vrem să promovăm produsele locale, în special părădaica de Macea, oamenii harnici pe care îi avem în Macea. 

Agricultorii au adus roşii de toate dimensiunile şi au pregătit primul bulion din noua recoltă. 

Producător: Se spală, se taie părădăicile, se pun la fiert, şi după aia zeama de părădaică se fierbe încă o dată. Şi se pun ca ingrediente: frunze de pătrunjel, şi ardei, ca să dea un pic de gust, să fie foarte bună zeama de părădaică.

Producător: Bulionul nostru nu se bea gol, numai zeamă de părădaică, noi obişnuim să-l bem cu răchie, răchie făcută tot de noi, din prunii noştri. 

Ziua s-a încheiat cu un bal special, cu muzică populară și cu un foc de artificii. 

Iustin Cionca, preşedinte CJ Arad: În fiecare an reuşim să promovăm tot ce are mai bun comunitatea locală de la datini, la obiceiuri, la păstrarea tradiţiilor, la folclor. 

Turist: Mă bucur că am venit să văd producătorii locali, au nişte mărfuri deosebir de frumoase. Foarte frumos, o piaţă foarte bogată. 

În cadrul festivalului au fost premiaţi producătorii cu cele mai frumoase şi gustoase roşii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » "Festivalului Părădăicilor", la castelul din Macea. Producătorii arădeni se laudă cu cele mai gustoase tomate