Antena Meniu Search
x

Video Satele pitorești din Bucovina au atras numeroși turiști în minivacanța de 1 decembrie. Cum i-au primit localnicii

Oraşele turistice din ţară au avut o concurenţă serioasă în aceste zile. Mulţi dintre cei care au zile libere au ales să le petreacă în satele pitoreşti de la poalele munţilor. Iar pentru linişte, frumos şi tradiţie Bucovina a fost cea mai bună alegere. În plus, gazdele i-au aşteptat cu mesele pline cu afumături, tochituri şi balmoş.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 20:55

Vezi și

Calul Răducu îi poartă pe turişti pe străduţele pitoreşti, într-o lume ascunsă de nebunia oraşului. Căruţaşul opreşte în poate cel mai frumos loc din Bucovina, ţinutul mănăstirilor.

Ion Zuz, localnic Gura Humorului: ”Îi ducem de la Mănăstirea Voroneţ la Schitul Sihastru, le arătăm zona frumoasă, cabanele frumoase”.

Copil: ”A fost foarte interesant, aer curat. Şi eu am mers ieri cu el. E fain”.

După o plimbare în aerul tare, turiştii sunt primiţi de gazde aşa cum se cuvine. Cu slănină întinsă pe pâine, caltaboş, tochitură bucovineană şi brânză de burduf pripită în ceaun la foc de lemne.

Pe acelaşi subiect

Gheorghe Niţă, gazdă Gura Humorului: ”Le-am pregătit o ciorbă de văcuţă şi un balmoş bucovinean cu făină de la nea Vasile din capul satului, de la moara lui cu piatră, cu brânză foarte bună din putină”.

Târgul de Crăciun din Sibiu, magnet pentru turiști 

Cazarea costă 300 de lei pe noapte, de familie, iar o porţie după care abia te ridici de la masă, este între 20 şi 25 de lei. Iar copiii învaţă lucruri noi. Ca de exemplu, ce sărbători se apropie.

Şi Sibiul este, în aceste zile, plin de turişti. Elena şi Marius au venit de la mare, special pentru Târgul de Crăciun. Au luat la pas străduţele cochete şi au făcut multe fotografii.

Turistă: ”Este aglomerat, nu mi se pare că poţi găsi suficiente locuri de cumpărat în târgul de Crăciun, dar e drăguţ”.

Mii de turişti au vizitat până acum târgul.

Turist: ”Mi-am luat un vin fiert, e foarte bun, cred că o să mă trec şi pe al doilea pahar”.

Turist: ”Frumos, este o atmosferă minunată, aşa, fermecătoare”.

Aglomerație pe DN1, la Brașov

În Sibiu, cazarea costă, în medie, 100 de euro, pe noapte. Dar turiştii au parte de tot confortul, inclusiv bicicletă medicinală în cameră.

Ana Maria Crăcană, reprezentant hotel: ”Hotelul e ocupat 100% de sâmbătă, inclusiv marţi”.

Şi Braşovul este sufocat de turişti. După ce s-au plimbat prin centru, spre seară, au blocat ieşirile din oraş. Poliţiştii au fost nevoiţi să devieze traficul de pe DN1, pe varianta DN1A.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Satele pitorești din Bucovina au atras numeroși turiști în minivacanța de 1 decembrie. Cum i-au primit localnicii