Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"

S-a deschis sezonul în staţiunea balneară Sovata. Zeci de turişti, dornici de distracţie, dar şi de relaxare au fost aşteptaţi în acest weekend pe Lacul Aluniş, acolo unde doza de distracţie a fost garantată. Pe lângă efectele terapeutice, deja binecunoscute ale apei, vizitatorii au avut parte de o baie caldă, dar şi rece în acelaşi timp. Şi asta datorită temperaturii aparte pe care o are lacul. 

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 08:15

Datând încă de pe vremea romanilor şi ascuns pentru sute de ani de ochii curioşilor, Lacul Aluniş a devenit în zilele noastre un colţ de rai. Înconjurat de codru şi animat de trilul păsărilor, lacul îşi deschide porţile anual pentru mii de turişti.

Temperatura ideală pentru baie

Robert Fulop, director: Are un caracter helioterm, adică se încălzeşte de la razele soarelui. Temperatura maximă anuală poate să ajungă până la 33 de grade. 

Vezi și

Deşi vara nu şi-a intrat încă în drepturi, cei mai curajoşi au uitat de inhibiţi şi au plonjat direct în lacul sărat.

Pe acelaşi subiect

Însă, spre surprinderea tuturor, apa a fost perfectă pentru o zi de bălăceală. Datorită efectului de heliotermie, lacul are o temperatură specială, care se schimbă în funcţie de adâncimea apei. În plus, pe lângă tempereaturile neobişnuite, lacul are şi proprietăţi vindecătoare.

Turist: E bună pentru sănătate, pentru suflet, pentru tot. 

Turiştii vin de la sute de km

Impresionaţi de frumuseţea lacului au fost şi vecinii de peste Prut. Aceştia au călătorit sute de kilometri doar pentru a se bucura de relaxare într-un cadru de poveste. Dacă unii a avut parte de o experinţă inedită, alţii au aşteptat cu nerăbdare reîntoarcerea pe tărâmul Sovatei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Travel » Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"