Antena Meniu Search
x

Ce gadget-uri nu trebuie să lipsească din rucsacul unui pasionat de camping

Cu atât de multă tehnologie în jurul nostru, fiecare dintre noi ne-am dori să evadăm cel puţin câteva zile în natură, fără acces la telefon sau la orice sursă de internet. Totuşi, trebuie să recunoaştem, pentru un minim de confort, parcă nu putem să renunţăm chiar cu totul la inovaţiile tehnologice.

de Liviu Redeleanu

la 14.05.2022, 12:33

Vezi și

Un camping de succes ar trebui să înceapă întotdeauna cu împachetarea echipamentului potrivit. Există acum o mulţime de gadget-uri concepute special pentru camping, care sunt deosebit de utile atunci când mergeţi cu cortul în mijlocul pustietăţii. Plus că toate folosesc energie verde, deci sunt prietenoase şi cu timpul vostru liber, dar şi cu mediul. 

Cuptor portabil BioLite CampStove 2

Înainte să mergeţi într-o excursie cu cortul trebuie să vă asiguraţi că aveţi echipament necesar atât pentru mâncare, cât şi pentru electricitate. Acest cuptor portabil pe lemne le îmbină pe amândouă. Puteţi să pregătiţi masa şi să vă încărcaţi telefonul, în acelaşi timp, de la acelaşi dispozitiv. 

Cuptorul solar GoSun Fusion

Pe acelaşi subiect

Ceva mai voluminos, dar mult mai util este şi acest cuptor solar. Este portabil, se încarcă de la soare şi este suficient de mare încât poate hrăni o întreagă familie. Consumă la fel de multă energie precum un computer şi găteşte o masă completă pentru cinci persoane, în mai puţin de o oră. Cuptorul poate fi folost atât pentru mese principale, cât şi pentru deserturi. 

Lanterna Helio Solar Camping

Lanterna este, de asemenea, un dispozitiv indispensabil atunci când mergeţi la camping. Dar ca să nu purtaţi grija bateriilor, o lanternă care se încarcă de la soare poate fi o variantă extrem de utilă. În plus, poate fi folosită şi pe post de baterie externă. 

Generatorul KaliPAK

Dacă aveţi totuşi nevoie de şi mai multă electricitate, puteţi să apelaţi la un generator de energie verde. KaliPAK vine la pachet cu un set de patru panouri solare în miniatură, iar aplicaţia mobilă vă permite să urmăriţi nivelul de energie. Bateria este suficient de puternică pentru a încărca un telefon de până la 120 de ori, o tabletă de până la 40 de ori şi chiar un frigider. 

Turbina compactă WaterLily

Sau puteţi apela la o turbină compactă care foloseşte apa sau vântul pentru a genera energie. Ocupă mai puţin spaţiu şi este proiectată să funcţioneze non-stop, indiferent de vreme, astfel încât să aveţi parte de electricitate chiar şi în timp ce dormiţi. 

Dispozitiv pentru apă potabilă GoSun FLOW

Pentru că atunci când mergeţi într-o aventură în mijlocul pustietăţii este greu să găsiţi apă curată, a fost inventat un dispozitiv cu ajutorul căruia puteţi să obţineţi apă potabilă indiferent de sursa ei. Cu o singură încărcare puteţi purifica până la 100 de sticle de apă. Şi totul este alimentat de energie solară. 

Duș cu presiune Nemo Helio 

Iar în final, un dispozitiv care promite luxul pe care şi-l doreşte oricine într-o excursie la cort - duşul fierbinte. Acest dispozitiv oferă apă sub presiune până la 10 minute încontinu. Este nevoie doar să pompaţi de câteva ori şi veţi avea suficientă presiune cât să vă faceţi un duş, să spălaţi vasele sau să vă curăţaţi echipamentele de noroi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » UseIT » Ce gadget-uri nu trebuie să lipsească din rucsacul unui pasionat de camping