Antena Meniu Search
x

Video Google anunţă schimbări importante. Fotografii cu propria inteligență și design unic pentru Android 12, printre noutăți

Google organizează anual o conferinţă în care anunţă cele mai importante proiecte pe care intenţionează să le implementeze. Din cauza pandemiei, conferinţa nu a avut loc în 2020, pentru prima dată din 2008, aşa că evenimentul din acest an, care s-a încheiat de curând, a fost cu atât mai important. 

de Liviu Redeleanu

la 01.06.2021, 13:55

Vezi și

Google organizează anual o conferinţă în care anunţă cele mai importante proiecte pe care intenţionează să le implementeze.

Din cauza pandemiei, conferinţa nu a avut loc în 2020, pentru prima dată din 2008, aşa că evenimentul din acest an, care s-a încheiat de curând, a fost cu atât mai important. 

Android 12 vine cu un design unic

Cel mai aşteptat anunţ de la conferinţa Google este legat de cum va arăta noua versiune a sistemului de operare. Android 12 urmează să ajungă pe telefoane în câteva luni şi va aduce mai multe schimbări legate de design, dar şi de gestionarea opţiunilor de confidenţialitate. Google insistă pe faptul că tot mai multe categorii pot fi personalizate.

Pe acelaşi subiect

Sameer Samat, vicepreşedinte pentru managementul produselor la Google: Am revizuit totul, am transformat modul în care folosim culorile, formele, lumina şi mişcarea, inspirate de Material You. Sistemul crează o paletă de culori personalizată bazată pe pe culorile din fotografiile tale. Rezultatul este un design unic, doar pentru tine. 

Parteneriat pentru/ceasuri (şi mai) smart

Schimbări sunt anunţate şi la sistemul de operare pentru smartwatch-uri. Google a anunţat un nou parteneriat cu Samsung, care se anunţă a fi un adevărat concurent pentru ceasurile Apple. 

Sameer Samat, vicepreşedinte pentru managementul produselor la Google: Samsung şi Google au o lungă istorie de colaborări şi acum combinăm ce e mai bun din cele două sisteme de operare ale noastre într-o singură platformă, concentrându-ne pe o performanţă mai rapidă, o durată de viaţă mai lungă a bateriei şi pe dezvoltarea comunităţii. 

Fotografii cu propria inteligenţă

Compania a anunţat şi mai multe funcţionalitaţi de inteligenţă artificială pentru Google Photos, dar şi pentru noile camere de pe smartphone-uri.

Una dintre cele mai spectaculoase este cea care descrie mult mai precis culoarea pielii. 

Sameer Samat, vicepreşedinte pentru managementul produselor la Google: Am lucrat cu un grup de experţi în industrie pentru a construi o cameră mai precisă. Am făcut ajustări pentru balansul de alb şi am ajustat lumina astfel încât să aducem nuanţele naturale de maro.

Shimrit Ben-Yair, vicepreşedinte Google Photos: În prezent sunt mai mult de patru mii de miliarde de fotografii şi clipuri video stocate în Google Photos. În curând lansăm Little Patterns. Little Patterns arată magia din momentele de zi cu zi prin identificarea elementelor mai puţin vizibile din fotografiile făcute şi le evidenţiază. 

Google Maps, pe drumul update-urilor

Noutăţi sunt şi pentru şoferi şi pietoni. Google promite indicaţii mai bune prin aplicaţia Maps. 

Elizabeth Hamon Reid, vicepreşedinte Search: Adăugăm semne de circulaţie mult mai proeminente care să ajute la traversarea intersecţiilor dificile. Le ducem chiar şi în interior ca să te ajutăm să te orientezi mai bine în clădiri greu de traversat. 

Videoconferinţele 3D, grăbite de pandemie

Inclusiv pandemia a fost o inspiraţie pentru Google. Compania a prezentat proiectul Starline, un concept de video conferinţă 3D. 

Sundar Pichai, CEO Google şi Alphabet: Folosind camere cu o rezoluţie înaltă şi senzori personalizaţi, putem captura forma şi apariţia din mai multe perspective. Şi am dezvoltat un display cu un afişaj luminos avansat care arată o reprezentare reală a persoanei care stă chiar în faţa ta, în 3D. 

Doctorul din telefon

Iar în ceea ce priveşte medicina, Google a prezentat și o aplicaţie care se folosește de tehnici de inteligenţă artificială pentru a detecta afecțiuni ale pielii, pornind de la fotografii trimise de utilizatori. Anual sunt peste 10 miliarde de căutări legate de astfel de afecțiuni, iar noua aplicaţie poate recunoaşte până la 288 de boli ale pielii. Trei ani a durat dezvoltarea aplicaţiei şi ar urma să fie lansată până la sfârşitul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » UseIT » Google anunţă schimbări importante. Fotografii cu propria inteligență și design unic pentru Android 12, printre noutăți