Antena Meniu Search
x

Alertă de inundații în România. Râuri din zece județe, sub cod galben până la noapte

Hidrologii au emis pentru joi o avertizare cod galben de inundații, valabilă pe râuri din zece județe din țară. Alerta a intrat în vigoare la ora 3.00 și este valabilă până la noapte.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 07:13

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un god galben de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe mai multe râuri.

Potrivit avertizării, sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Gilort (judeţul Gorj), Olt (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ (judeţele: Gorj şi Vâlcea), Argeş, Dâmboviţa (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţele: Prahova şi Buzău), Buzău (judeţele: Braşov, Covasna, Buzău şi Prahova).

Alertă de inundații în România. Râuri din zece județe, sub cod galben până la noapte

inhga.ro

În aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Pe acelaşi subiect

Specialiștii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Avertizarea este valabilă joi, de la ora 3.00 la ora 24.00.

Ploi torențiale, grindină și vijelii puternice în mai bine de jumătate de țară. Cod portocaliu până joi noapte

Administrația Naţională de Meteorologie a emis miercuri, două avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, dar și o alertă de caniculă. Alertele de instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare în această după-amiază și vizează mai bine de jumătate de țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Alertă de inundații în România. Râuri din zece județe, sub cod galben până la noapte