Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 35 de judeţe, meteorologii anunţă vânt puternic şi ninsori viscolite

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, două avertizări cod galben de vreme severă. Prima este valabilă până diseară, la ora 19.00, iar a doua este în vigoare până marți dimineață.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.01.2021, 10:23

  • La munte, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Astfel, în intervalul 25 ianuarie, ora 10:00 – 25 ianuarie, ora 19:00, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h.      

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Potrivit meteorologilor, unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului.

meteoromania.ro

Cod galben de vânt puternic până marți dimineață

A doua avertizare este valabilă de astăzi, de la ora 19:00, până marţi, 26 ianuarie, ora 5:00.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.

meteoromania.ro

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50...55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopții în zona litoralului, precizează ANM.

Prognoză specială București: Ploi, vânt și minus 2 grade

Meteorologii au emis, luni, o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până marți dimineață. Vremea va fi rece, cu minime de minus 2 grade. Meteorologii anunță ploi și vânt.

În intervalul luni ora 10.00 - marți ora 8.00 cerul va avea înnorări și trecător vor fi precipitații slabe, la începutul intervalului sub formă de ploaie, iar spre sfârșitul acestuia mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze în general de 50...55 km/h. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior; maxima va fi de 6...7 grade, iar minima de -2...0 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 35 de judeţe, meteorologii anunţă vânt puternic şi ninsori viscolite