Antena Meniu Search
x

ANM continuă să emită alerte de vreme severă cu efect imediat. Mai multe judeţe lovite de ploi îngheţate şi polei, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben de vreme severă cu efect imediat. Specialiştii anunţă polei şi ceaţă în mai multe judeţe, în următoarele ore.

de Redactia Observator

la 26.01.2019, 11:21

ANM continuă să emită alerte de vreme severă cu efect imediat. Mai multe judeţe lovite de ploi îngheţate şi polei, în următoarele ore - Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben de vreme severă cu efect imediat. Specialiştii anunţă polei şi ceaţă în mai multe judeţe, în următoarele ore.

ANM a emis mai multe alerte de vremea rea care vizează mai multe judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 13.00 este valabil un cod galben de ceaţă şi burniţă în mai multe localităţi din judeţul Vâlcea.

Se vor semnala: Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200m şi izolat sub 50 m

Fenomene asociate: burniţă.

Până la 11.30, vor fi depuneri de polei în judeţele Covasna şi Mureş. 

Se vor semnala: local depuneri de polei din ploaie slabă, burniță sau ceață.

De asemenea, până la ora 12:00, este valabil un cod galben de vânt puternic în judeţele Constanţa şi Tulcea, zona de litoral. 

Se vor semnala: intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală viteze de 55 - 65 km/h.

Informare meteo de vreme severă în toată ţara

Vineri a intrat în vigoare şi o informare meteorologică de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, polei, valabilă până duminică dimineaţa, la ora 06.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, aria precipitaţiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul ţării. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat şi Crişana, precum şi la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » ANM continuă să emită alerte de vreme severă cu efect imediat. Mai multe judeţe lovite de ploi îngheţate şi polei, în următoarele ore