Antena Meniu Search
x

Alertă de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara. Cod galben până mâine dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben, care anunță ploi puternice, grindină și vijelii. Specialiștii anunță vreme severă în cea mai mare parte a țării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.10.2020, 12:07

  • Meteorologii au emis cod galben de vreme severă pentru majoritatea zonelor țării.
  • În județele vizate, ANM anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

La început vremea rea afectează vestul, centrul și nordul țării, iar treptat se face simțită și în părțile estice și sudice.

Specialiștii au emis două avertizări de tipul cod galben. 

Prima atenționare a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până la ora 18.00 în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeș, Hunedoara, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Mureș, Harghita, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani și Iași. De asemenea sunt afectate zonele montane din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei și nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp”, au anunțat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Vreme severă în sud-est, până miercuri dimineață

Ploile torențiale și vântul puternic se mută pe parcursul nopții în sudul și sud-estul țării. Afectate vor fi județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Vaslui și Vrancea. Atenționarea cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare la ora 18.00 și va valabilă până miercuri, la ora 6.00.

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei și local în Moldova. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp”, se mai arată în atenționarea meteorologilor.

Temperaturile scad în București, dar maximele rămân la 27 de grade

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată, deși valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, în București.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar marți seara și ăn timpul nopții de marți spre miercuri vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa, marți, în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 17 - 18 grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă de ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara. Cod galben până mâine dimineață