Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață. Coduri galben și portocaliu emise de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, avertizări cod portocaliu pentru mai multe județe din nord-estul țării și cod galben în sud, est și zona Dobrogei. Avertizările sunt valabile până la ora 21.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.07.2020, 11:39

  • De la ora 12.00, intră în vigoare o avertizarea cod portocaliu de vreme severă.
  • ANM a emis și o informare meteo de vreme severă în toată țara, până miercuri dimineață.

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu intră în vigoare la ora 12.00 și este valabil în vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, dar și în estul și sud-estul Transilvaniei.

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

De luni, de la ora 10.00 până la ora 21.00 este cod galben de ploi în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Aici, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Informare meteo de vreme severă în toată țara, până miercuri dimineață

Tot luni, meteorologii ANM au emis o informare meteo de vreme severă, valabilă în toată țara până miercuri, la ora 10.00.

Astfel, în intervalul 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, în regiunile nordice, centrale și în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață. Coduri galben și portocaliu emise de ANM