Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă, până marți noapte. ANM anunță ploi torențiale în 14 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ în Maramureș, Banat și zona muntoasă a Olteniei. Alerta intră în vigoare astăzi, la ora 18.00 și expiră marți, la ora 22.00.  

de Redactia Observator

la 26.09.2022, 10:31

Potrivit ANM, atenționarea cod galben este valabilă în zone din 14 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 26 septembrie, ora 18:00 - 27 septembrie, ora 22:00, local în Maramureş, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi perioade cu averse, însoţite pe alocuri de descărcări electrice. În special, prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

Harta județelor afectate de codul galben

Pe acelaşi subiect

Meteorologii menţionează faptul că, în după-amiaza zilei de marţi (27 septembrie), în sud-vestul şi centrul ţării, iar spre seară şi noaptea (27/28 septembrie) în sud şi sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. 

Prognoza meteo în București

Şi în Bucureşti, pe parcursul zilei luni, cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13 - 15 grade. De asemenea, marţi, până la ora 22:00, în Capitală, vremea va fi caldă, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în ultimele ore ale intervalului. Temperatura maximă va oscila între 25 şi 27 de grade.

Vremea 26 septembrie 2022. Se încălzește în toate regiunile, temperaturile maxime vor atinge 29 de grade Celsius

Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării și în special în sud-est va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. La începutul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe pe arii restrânse, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice. Începând cu orele după-amiezii aria de nebulozitate și ploi, mai ales averse - însoțite și de descărcări electrice, va fi în extindere și va cuprinde jumătatea vestică, iar mai ales în zonele montane și submontane, se vor acumula cantități de apă, local de peste 20...25 l/mp. În restul teritoriului, înnorări și ploi pe arii mai restrânse se vor semnala îndeosebi pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar local și temporar la cote mai reduse și în vest și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și partea continentală a Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 9 și 16 grade. Izolat, se va forma ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă, până marți noapte. ANM anunță ploi torențiale în 14 județe