Antena Meniu Search
x

Alertă de fenomene meteo periculoase, în jumătate de ţară, de 1 mai. Cod galben în 18 judeţe

Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri seară. În 18 judeţe va fi cod galben de furtuni.

de Redactia Observator

la 30.04.2019, 12:35

Meteorologii anunţă averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri seară. În 18 judeţe va fi cod galben de furtuni, cantităţile de precipitaţii urmând să ajungă până la 50 de litri pe metru pătrat. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea rafale şi de 55 de kilometri la oră.

Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, de marţi, de la ora 14.00, până miercuri la ora 21.00.

”În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp”, au transmis, marţi, meteorologii.

Vremea de 1 Mai

Potrivit acestora, astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice şi centrale, iar în a doua parte a zilei de marţi (30 aprilie) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Muntenia, Moldova şi Dobrogea.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 şi 55 km/h.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni, de marţi, de la ora 15.00, până miercuri la ora 10.00.

”În noaptea de marţi spre miercuri (30 aprilie/01 mai) şi la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei şi Crişanei şi local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp”, au mai transmis meteorologii.

Judeţele vizate de codul galben sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Timiş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă de fenomene meteo periculoase, în jumătate de ţară, de 1 mai. Cod galben în 18 judeţe