Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furtuni, grindină şi ploi torenţiale lovesc mai multe judeţe. Vreme severă în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări de cod galben de vreme severă pentru mai multe județe. De asemenea, meteorologii anunţă caniculă până în 29 august. 

de Redactia Observator

la 26.08.2019 , 11:09

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări de cod galben de vreme severă pentru mai multe județe. De asemenea, meteorologii anunţă caniculă până în 29 august. 

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 26 august, ora 14.00 – 26 august, ora 22.00, în 17 județe vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp. 

Articolul continuă după reclamă
În intervalul 26 august, ora 14.00 – 26 august, ora 22.00, în 17 județe vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

Cod galben de furtună în patru județe, până marți dimineață

În intervalul de valabilitate 26 august, ora 22.00 – 27 august, ora 8.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în Bihor, Arad, Timiș, și Caraș-Severin. 

În aceste județe sunt așteptate averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În intervalul de valabilitate 26 august, ora 22.00 – 27 august, ora 8.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în Bihor, Arad, Timiș, și Caraș-Severin

Disconfort termic şi temperaturi ridicate până joi

ANM anunţă că în zilele de 27, 28 şi 29 august, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35...36 de grade.      

Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Furtuni, grindină şi ploi torenţiale lovesc mai multe judeţe. Vreme severă în următoarele ore