Antena Meniu Search
x

ANM a emis noi alerte meteo cu efect imediat. Mai multe judeţe sunt lovite acum de viscol puternic şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi atenţioneri cod galben de vreme severă. Mai multe judeţe sunt lovite acum de viscol puternic. 

Alertă ninsori şi viscol 26 decembrie 2018
Noi alerte meteo cu efect imediat. Mai multe judeţe sunt lovite acum de viscol puternic şi ninsori - Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi atenţioneri cod galben de vreme severă. Mai multe judeţe sunt lovite acum de viscol puternic. 

În zona de munte peste cota 1800 m a judeţelor Vâlcea şi Gorj a fost instituit codul galben până la ora 10:00, fiind semnalat vânt cu viteze de 90...100 km/h ce spulberă zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Şi în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, zona de munte de peste cota 1800 m, sunt anunţate intensificări ale vântului care vor atinge 80-90 km/h şi izolat peste 100 km/h şi  ninsoare viscolită si zăpadă spulberată ce determină scăderea vizibilităţii sub 50m.

Avertizare de vreme severă imediată Cod Galben

În judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, zona de munte de peste cota 1800 m, va fi vânt cu viteze de 90...120 km/h ce spulberă puternic zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri

Pentru judeţul Buzău, până la ora 10:00, este anunţat vânt cu viteze de 70...90 km/h, în special la peste 1500 m, asociat : local cu transport de zăpadă care va reduce vizibilitatea, potrivit ANM.

Vremea 26 decembrie. Ninge în continuare, polei, frig, viscol la munte

Vremea pe 26 decembrie va fi rece, cu temperaturi în scădere. Ninsoarea va continua să cadă în zonele de deal şi munte, însă de această dată se anunţă şi polei, având în vedere răcirea tot mai accentuată a vremii.

Temperaturile maxim se vor situa între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -4 şi 2 grade. Verifică prognoza meteo pentru 26 decembrie 2018.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, vom actualiza prezentul mesaj. Avertizarea este valabilă până la ora 23:00, în unele județe, cu şanse foarte probabile de prelungire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » ANM a emis noi alerte meteo cu efect imediat. Mai multe judeţe sunt lovite acum de viscol puternic şi ninsori