Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat alerta de ninsori și viscol. Cod portocaliu emis de meteorologi în Constanţa şi Tulcea

Avertizarea cod galben de ninsori și vânt puternic, dar și informarea de vreme severă, emise ieri, au fost actualizate de Administrația Națională de Meteorlogie. În plus, specialiștii anunțat un cod portocaliu de viscol în județele Constanța și Tulcea.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.01.2021, 10:20

  • Cod galben de ninsori în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.
  • Constanța și Tulcea, sub cod portocaliu de viscol.

Astfel, potrivit informării meteorologice, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, în regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol. Notă: în centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua să ningă.

Cod galben de ninsori în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei

În acelaşi interval este valabilă şi o avertizare cod galben de ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

În Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Cod portocaliu de viscol în Constanța și Tulcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod portocaliu de viscol, valabil în județele Constanța și Tulcea, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 21:00.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70...80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoză specială pentru București: continuă ninsorile și scad și temperaturile

Meteorologii au actualizat, miercuri, prognoza specială pentru Bucureşti, valabilă până joi dimineață. Se anunță strat de zăpadă de până la 12 centimetri și minus 2-3 grade.

În intervalul miercuri ora 10.00 - joi ora 10.00, vremea se va menține predominant închisă.

La ora 10.00 grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 5 și 10 centimetri, iar până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor mai depune 1...3 cm.

Astfel, la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6...12 centimetri.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de minus 3- minus 2 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » ANM a actualizat alerta de ninsori și viscol. Cod portocaliu emis de meteorologi în Constanţa şi Tulcea